Durum oyunu

Fatih Demirkol

Fatih Demirkol

Futbol hayata çok benzer. Size roller ve anlar verir. Siz de duruma göre rolünüzü iyi oynamak için çaba sarfedersiniz.

"Durum Oyunu" futbolun en önemli detaylarından biridir. 0-0 nasıl oynanır? 1-0 öndesiniz ne yapmalısınız? 1-1 oldu nasıl oynanır?.. 2-1 ve kaçıncı dakika?.. Çok önemlidir.

Sivasspor Koita'nin önüne atılacak toplarla hızlı atak dışında hücum planı olmadan karşınızda. 1-0 da öne geçmişsiniz. Artık neden aynı ısrarcı ön alan baskısı devam eder anlamıyorum.

Hatırlayın Olympiakos maçında da Fenerbahçe 1-0 öne geçmişti. Aynı şeyler olmuştu.

Maç 1-1 devam ederken Dzeko yine oyundan çıkıyor ve Batshuayi giriyor. İkisi aynı anda bir türlü olamıyor mesela. 90+12'de İrfan Can'ın çıkıp King'in oyuna girmesinden tam olarak ne beklenir?

Aslında bu karmaşık durum sadece takımda değil Fenerbahçe yönetiminde de yaşanıyor. Belki de takıma oradan sirayet ediyor. Trabzonspor maçı sonrası olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı. Süper Kupa finaline U19 Takımı çıktı. Sonra biz şampiyonluk yürüyüşü için yönetimden nasıl bir aksiyon ya da söylem gördük? Göremedik... Sessizlik...

Samsunspor ve Alanyaspor beraberlikleri sonrası, Olympiakos hezimetinin ardından güçlü bir duruş, iddialı bir görüntü var mıydı?

Dünyanın tüm takımlarında futbolcular teknik direktöre, teknik direktör başkana ve yönetime, taraftarlar da takıma bakar. Yine böyle oldu. Biz hepsinde büyük bir gerginlik ve yönetilemeyen stres gördük. Fenerbahçe kendi stresine mağlup oldu.

Tüm bu kaosun içinde yönetim de savruldu. Yani Fenerbahçe yönetimi ve futbol takımı durum oyununu oynayamadı.

Futbol Fenerbahçe
Yazarın Önceki Yazıları Tüm Yazıları
Ey ruh 20 Mayıs 2024
Final oynamak 13 Mayıs 2024
Gemi ve liman 07 Mayıs 2024
Rol 06 Mayıs 2024
Futbol Şöleni 28 Nisan 2024
Meydan okumak 27 Nisan 2024