Final oynamak

Fatih Demirkol

Fatih Demirkol

Sezon başında, “Fenerbahçe bitime iki hafta kala 93 puan toplayacak ve 92 gol atmış olacak” desem sarı-lacivertli taraftarlar herhalde büyük bir umutla, mutlu olurlardı. Öyle ya bu performans, kesin erken şampiyonluk demek olurdu. Ama öyle değil. Artık böyle bir öngörüde bulunan olursa, “Peki Galatasaray ne durumda olacak?” diye sorulacak. Çünkü Galatasaray final oynamayı çok iyi biliyor.

Fenerbahçe, Kayserispor’la oynarken hem tribünlere kendilerini affettirmek hem de bir kazaya daha meydan vermemek için büyük bir enerji gösterdi. Hatta İsmail Kartal, ne kadar iyi teknik direktör olduğunu taraftarın da görmesi için maç toplantısını sahada yaptı. Eminim Dzeko dışında herkes çok etkilendi. Çünkü Dzeko toplantıya katılmadı. Sanırım haberi yoktu.

Maç başladığında Fenerbahçe sezon başındaki yüksek enerji ile Kayserispor’un umutlanmasına fırsat vermeden skor almaya başladı. Kulaklar Olimpiyat Stadı’ndaydı. Galatasaray ise hafta içi verilen röportajlarda, “Fatih Karagümrük maçını geçip derbide Fenerbahçe’yi yeneceğiz” ifadelerini ön plana çıkarıyordu. Yani onlara göre öyle ya da böyle Karagümrük’ü zaten yeneceklerdi ama asıl derbiyi düşünüyorlardı. Maç da aynen böyle oldu. Fatih Karagümrük öne geçti. Fenerbahçe tribünleri heyecanlandı. 45’e kadar böyle gitti. Sonra Barış Alper yine sahneye çıktı, eşitlik geldi. Mertens güle oynaya öne geçirdi. Karagümrük 2-2 yaptı. Galatasaray tribünleri, Fenerbahçe tribünleri, ekran başındaki herkes heyecanlandı. Herkesin aklına “Fenerbahçe şampiyon olacak” diyen o astrolog geldi. Galatasaraylı oyuncularda hiç gerilme yok. “Nasıl olsa atarız” havası hakim.

Real Madrid’in, Manchester City ve Bayern Münih maçlarındaki o sakin halini hatırladım. Bu kez Berkan çıktı ve galibiyet golünü 90. dakikada attı. Galatasaray yine finali iyi oynadı. Fenerbahçe’nin umutlanmasına izin vermedi.

Maçlar böyle bitince Fenerbahçe tribünleri seçim gerginliğini yaşamaya başladı. Şimdi gözler bir taraftan haftaya oynanacak olan dev derbiye, bir taraftan da iki kulüpte de yaşanan seçim atmosferine döndü.

Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray
Yazarın Önceki Yazıları Tüm Yazıları
Ey ruh 20 Mayıs 2024
Gemi ve liman 07 Mayıs 2024
Rol 06 Mayıs 2024
Futbol Şöleni 28 Nisan 2024
Meydan okumak 27 Nisan 2024
Durum oyunu 23 Nisan 2024