Okan Buruk'tan PAOK maçı öncesi Mert Hakan Yandaş'a olay gönderme: Zaten bunu yapan tek kişi var!

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Okan Buruk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam oynanacak PAOK maçı öncesi Yunus Akgün'le birlikte açıklamalarda bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'a olay bir göndermede bulundu.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında yarın akşam Yunanistan temsilcisi PAOK ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Okan Buruk ve futbolculardan Yunus Akgün, kritik maç öncesi açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'a olay bir göndermede bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"SABIRLI OLMALIYIZ"

"Rakibimizin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz sezon Yunanistan ligini yakından takip ettik. Hedefimiz kazanmak .Taraftarımızla çok güçlü olacağımızı biliyoruz. Sabırlı ve oyuncularımızın becerilerini ortaya koyacağı bir maçta kazanmak istiyoruz."

"BİZ AÇ BİR TAKIMIZ, BAŞARIYA AÇIZ"

"Sezon başında hatalar yaptık ama adı üstünde sezon başı. Mental olarak oyunculara birçok maç oynatıyoruz. Geçen sene 12-13 ay sürdü. Tekrardan futbola odaklanmak her takım için süre alabiliyor. Özellikle play-off maçları tam hazır olmadığımız ve eksik olduğumuz zamanlardı. Şimdi kadromuz tamamlandı. Transfer bittiği zaman bizde hep sakinleşme olur. Maça odaklanma olur. Ben, takımımım ve taraftarlarımız sadece oynayacağımız maçlara odaklandık. Sahaya odaklanmak hep başarı getiriyor. Sezon başları hep bizim için sıkıntılı başladı ama sonrasında özgüvenimizi gösterek rekorlar kırdık. Bunların yanında kaybettiğimiz maçlar da oldu ama futbolun içinde bunlar var. Kendimize olan güvenimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Tam tersini söyleyeceğim ama şu anda kendimizi dev aynasında görmememiz gerekiyor. Şimdi bizi yeni bir serüven bekliyor. Mental olarak yarınki maça çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Kafamızda 'Biz haftasonu Fenerbahçe'yi yendik' gibi bir şey olmamalı. Yarın maçın başlangıcında da bunu göstermemiz gerekiyor. Biz aç bir takımız. Galibiyete ve başarıya açız. Bunu yarın sahada göstereceğimizi düşünüyorum."

"ICARDI VE OSIMHEN ELBETTE BERABER OYNAYACAK"

"Icardi, Fenerbahçe maçının kadrosundaydı. İki kez antrenmana çıkmıştı bizimle ve takımla Kadıköy'e gitmek istedi. Takıma olan desteğini hepimiz gördük. Tabii ki ikisi bir arada oynayacak umarım. Belki üçü de bir arada oynar. Asıl odaklanmamız gereken şey takım oyunu... Icardi ve Osimhen gibi iki büyük oyuncuyu her zaman birlikte oynama ihtimali olacak."

"YUNUS OYNADIKÇA DAHA İYİ OLACAK"

"Yunus Akgün, Barış Alper ve Roland Sallai gibi iyi kanat oyuncularım var. Yunus oynadıkça daha iyi olacak. Barış Alper ve Yunus Akgün'ü sağ ve sol kanat rotasyonu olarak kullanacağız."

"YAŞ ORTALAMAMIZ ÇOK İYİ"

"Yaş ortalamamız 25. Galatasaray gibi büyük bir takım için bu yaş ortalaması çok iyi. Muslera ve Mertens2i çıkardığımızda diğer oyuncular orta yaş ve altı konumunda. Kulüpler her zaman oyuncular için şunu da düşünür acaba bir sonraki satışından ne kazanaılır? İyi karakterli oyuncular. Kişilik olarak da uyum sağladı yeni transferlerimiz. Oynasa da oynamasa da çalışan profiller bu sezon bizimle beraber. Bu 3-4 senelik kadro planlamasıyla yenilenmenin de önüne geçiyorsunuz. Galatasaray kadrosu şu anda uzun vadede de devam edebilecek durumda."

"BATSHUAYI İLE DERBİ SONRASI KONUŞTUM"

"Batshuayi çok fazla forma şansı buluyor. Ben de dün konuştum kendisiyle ama oyun belli bir yerden sonra rakibin hücum hamleleri ve yorgunluğa göre değişiyor. Maçı 3-0'a getirdiğimiz zaman hakemin yanlış bir penaltı kararı bizim oyuncu değişikliğimizden saha içindeki değişikliklerimizi değiştirdi. Bunu da Batshauyi'ye anlattım. Batshuayi bizim için çok değerli ve bundan sonra da oynayacak. Bundan önceki senelere göre süreleri çok yüksek. Oyuncu olarak önemli ama karakter olarak da takıma uyum sağladı. İyi bir profesyonel ve bizim için her zaman önemli oyunculardan biri olacak."

"DERBİ ÖNCESİ ÜZERİMİZDE BASKI YOKTU"

"Oyuncularımız da biz de burada hazırlanırken sadece futbol adına hazırlandık. Bunun dışında ne ben ne oyuncularımız kendimize ekstra bir baskı yüklemedik. Dediğim gibi sadece kalitemize ve oyun gücümüze güvendik. Üzerimizde büyük bir baskı yoktu ama iyi hazırlandık. En önemli rakiplerimizden biri. Tarihsel olarak en büyük rakiplerimizden biri. Başkanımız buraya gelmedi hiç. Son gün yöneticilerimiz geldi. Saha içinde de üzerimizde baskı olmadığını gösterdik."

"ÜÇ TÜRK TAKIMI DA BİRBİRİNİ GEÇMEYE ÇALIŞACAK"

"Bence favori olmak önemli ve değerli. Özgüveni yükselten bir şey. Bunu oynadığınız oyunla da birleştirince önemli. Deplasmanda size daha zor anlar yaşatabilecek takımlar olacak. Herkes birbirine sürprizler hazırlayacak. Kazanarak başlamak bizim bundan sonraki yerimizi belirlemek için de önemli. Birinci hedef ilk 8 içine girmek. Bunun için çok maç kazanmamız lazım ve kazanmaya yönelik oynamamız lazım. Maç içinde yapacağımız vuruşlar çok etkili olacak. Son maçlardaki üstünlüğümüz bu maçta da devam etmeli. Bu hedefi koymamız gerekiyor çünkü böyle bir kadromuz var. Sadece bizim değil Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da çok yukarılara gitme potansiyeli var. Türkiye'de rekabet devam edecek ama 36 takımlı ligde üç Türk takımı birbirimizi geçmeye çalışacağız."

"GÜNAY'A ÇOK GÜVENİYORUZ"

"Muslera bizim için sadece futbolcu olarak değil takım kaptanı olduğu için tecrübesiyle çok önemli bir oyuncu ama Günay da oynadığı maçlarda ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. Güna da çok tecrübeli. Oyunu geriden kurma açısından da oldukça iyi bir kaleci. Bu maçları oynamaya alışık bir oyuncu. Bundan önceki maçlarda da süre aldı. Bunların hepsinde de takıma katkı verdi. Günay'a çok güveniyoruz."

"BİR KİŞİ PROVOKE EDİYOR"

"Bence çok güzel geçrti derbi. Maça içi ve sonrası iyiydi. Rakip tribünleri provoke etmenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Derbilerde maç öncesi ve sonrasında sakin kalmak ülke futbolu adına da çok önemli. Bir iki provokasyon dışında ki bu provokasyonu bir kişi yapıyor. Ben hemen içeri geçtim. Bazen o sevinci uzattığınızda rakip takımın seyiricisini de provoke etmiş oluyorsunuz. Takım olarak da kısa bir sevinç yaptık ve sonrasında içerde sevindik"

"OYNADIKÇA DAHA İYİ OLACAĞIM"

Yunus Akgün'ün açıklamaları şu şekilde:

"Oynadıkça daha iyi olacağım ama benden daha önce takımın iyi olması ve kazanması. Her şey çok güzel gidiyor. Ben de umarım katkı sağlarım."

"BENİM PENALTIM FENERBAHÇE'NİN PENALTISINDAN DAHA NETTİ"

"Penaltı pozisyonunda darbe geldi ama o an pozisyonun sıcaklığıyla anlamadım. Fenerbahçe'ye verilen penaltının yanında bemi pozisyonum daha net penaltıydı. Benim gibi Galatasaray'da yetişmiş bir oyuncu için derbiler her zaman daha önemlidir. Rakip kim olursa olsun sahada hep aynı mentalite ile devam ediyoruz. Oyuncularla bu maçlardan önce konuşup kendimizi motive ederiz. Maçlara da böyle gideriz."

"OSIMHEN ÇOK BÜYÜK KARAKTER"

"Osimhen çok büyük ve kaliteli bir oyuncu. Napoli'den geldi bazı insanlar havalı görebilir ama gerçekten muhabbet ettiğinizde çok güzel bir karakter kendisi. Bize şu anda çok iyi katkı veriyor. Daha fazla oynadıkça daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum."

"DERBİ ÖNCESİ MEKTUP ÇOK DEĞERLİYDİ"

"Soyunma odasına girince hepimiz okuduk. Hepimizi motive etti. Çok anlamlı şeyler bunlar."