Birinin ölmesi mi lazım?

Sercan Hamzaoğlu

Sercan Hamzaoğlu

Futbolu konuşmak isterdik ama maalesef her Trabzonspor deplasmanında olduğu gibi yine olayları konuşuyoruz. Hafta boyunca gereksiz yere doldurulan Trabzonspor camiası ve taraftarlar ortada bir şey yokken aşırı reaksiyon gösterince faciadan dönüldü. Dünyaya da rezil olduğumuzla kaldık.

Trabzon’da Fenerbahçe’nin otobüsü kurşunlandı, failleri hala bulunamadı. Defalarca statta mahsur bırakıldı. Dün de futbolcular maç bitimi saldırıya uğradı. Bu daha ne kadar böyle sürecek?

Fenerbahçe’nin Trabzon’da ne zaman can güvenliği olacak? Birinin ölmesi mi lazım bazı şeylerin düzelmesi için? Trabzonspor camiası bir ömür boyu 2010-2011 travmasını mı sürdürecek? O tarihte futbol oynayanların hepsi futbolu bıraktı. Kabul etseniz de etmeseniz 2010-2011 şampiyonu Fenerbahçe. Bunun hukuki olarak değişme şansı yok. Kan davası gütmenin de. Trabzonspor Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenerken nasıl her şey normal karşılandıysa tersi olduğunda da normal karşılanmalı.

İsmail Kartal’a yapılanlara ne diyelim? Kafasına onca yabancı madde atıldı, en ufak bir tepki göstermedi. Yetmedi su şişelerini topladı. İsmail hoca büyük karakter ve liderlik koydu ortaya.
Peki Livakovic’in yediği yumruk ne olacak? Sakatlanan adama yerde yatarken yabancı madde yağdı. Çenesine gelen maddeler gözüne gelse ne olacaktı? O kadar beyefendi bir futbolcu soyunma odasına dönerken haince bir yumruk yedi üstelik. Buraya ekmek parası kazanmaya gelmiş bir yabancıya bunlar yapılır mı? Bunları kime nasıl anlatacağız. Anlatamadık da zaten dünyaya rezil olduk.

İçimizden gelmese de birkaç kelime de maçla ilgili konuşmazsak Fenerbahçeli futbolcuların müthiş futboluna ve emeğine haksızlık etmiş oluruz. Maça müthiş başlayan, rakibe nefes aldırmayan, adeta top göstermeyen Fenerbahçe maçı kazanacağını daha 1. dakikada belli etmişti. Trabzonspor sahasından çıkamadı. Fred müthiş golü ile açılışı yaptı. Tadic’in olağanüstü pasında ilk yarı biterken Fred’in ikinci golü de geldi.

Peki ikinci yarıda ne oldu? Saha sürekli su şişeleri ve yabancı madde yağdı. Halil Umut Meler, yardımcısına da maddeler gelmesine rağmen maçı oynatmaya devam etti. Artık o andan sonra iş, futboldan çıktı. Meşaleler, çakmaklar, sular arasında anlamsız faul kararları ile Trabzon’un golleri geldi. Fenerbahçe 4 gol de yese 5’i atardı inanın bana. Öyle de oldu. Nöbetçi golcü Batshuayi finali yaptı. Böyle bir savaş ortamından zaferle çıkmak, ben şampiyon olacağım demek. Dün Fenerbahçe bu mesajı verdi. Bir anlamda saha içi ve dışındaki herkesi yendi.

Futbol Fenerbahçe