Gyökeres yükseliyor!

Karanlık çöktüğünde, maç saati geldiğinde, sahaların sahibi, defans oyuncularının korkusu, gerçek 9 numaraların son temsilcilerinden birisi sahneye çıkıyor...

Batman'in Kara Şovalye Yükseliyor filmindeki Bane karakterinden esinlenen gol sevinci ile gittiği her yerde korku salan bir forvet. Viktor Gyökeres...

Futbola 2015'te IF Brommapojkarna'da başladı. Burada oynadığı 67 maçta 25 gol 9 asist yaptı. 2018'de Brighton'ın dikkatini çekti ve İngiltere'nin yolunu tuttu. Brighton formasıyla hiç Premier League maçına çıkarılmadı. Daha çok gençti ve Ada temposuna ayak uydurabilmesi için gelişmesi gerekiyordu.

Sürekli kiralandı. Almanya'ya gönderildi, geri döndü. Championship takımlarına kiralanmaya başladı. Önce Swansea'ye sonra Coventry'ye. İşte hikaye burada başlıyor. Güneş yavaş yavaş batıyor.

Coventry'de kendini bulan Viktor, 116 maçta yaptığı 43 gol 17 asistle, dikkat çekmeye başladı. 2023'te Sporting'e transfer olarak, Portekiz'in yolunu tuttu. Bu sefer yükselme sırası Kara Şovalye'de değil, Bane'deydi. Gyökeres, Lizbon'da maça çıktığı ilk günden itibaren, futbol dünyasını sallamaya başladı.İlk sezonunda 50 maça çıktı 43 gol 15 asist yaptı. Durdurulamadı. Takımını şampiyon yaptı, Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı.

24/25 sezonunun başlamasıyla birlikte, performansı geçici bu sene bir şey yapamaz diyenlere nispet edercesine gollerini sıralamaya devam ediyor.

Bu yıl henüz 13 maça çıktı ve bu maçlarda 13 gol 5 asist yaptı. Gyökeres henüz 26 yaşında ve bu yılın sonunda onu çok büyük takımlarda, çok farklı yerlerde görebiliriz.

Futbol
Trabzon'da amatör lig maçında çıkan futbolcularTUSAŞ'a yapılan terör saldırıdını kınadı Amatör Futbol
Sakaryaspor, Bandırmaspor mesaisinde Futbol
Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi Macerası! Fatih Demirkol değerlendirdi Fenerbahçe
Fatih Demirkol'dan Manchester United - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi Fenerbahçe
Manchester United'ın çöküşü! Futbol
Ciro Mertens, babasıyla uğraşıyor Galatasaray