Manchester United'ın çöküşü!

Manchester'ın bu bestesi çok sade ve rakiplerinin bestelerine nazaran çok zayıf görünsede, aslında anlamı çok derin. Glory, görkem, yere göğe sığdıralamayacak bir şan, şöhret. Manchester'ın kırmızı tarafı her zaman ada futbolunun en şanlı kulübü olarak görülmüştür...

İnsanlar Manchester'a halen kırmızı diyorlarsa, bunun nedeni United'ın bu tarif edilemez görkemidir. Peki bu görkemli takım nasıl bu hale geldi?

GLAZER AİLESİ

2005 yılına dönelim. Yani Glazer'ın yükseliş dönemine. 2005'te takım içerisindeki hisselerini artırarak, kulübün tek sahibi olan Glazer ailesi. United'ın halka açık şirket statüsünü de kaldırdı. Yani bu ne demek oluyor? Derseniz, hemen açıklayayım. Kulüp, gelir kaynağı olarak Glazer ailesine bağımlı hale geldi. Futbol tarihinin en eski kulübü, futbola "soccer" diyenlerin eline geçti.

2005'ten 2013'e kadar olan dönemde, çöküşü yavaşlatan yegane isim Sir Alex Ferguson'du. Ancak Ferguson ve ekürisi David Gill'in emekliliği geminin su almaya başlaması demekti. Çünkü Glazer ailesi için Manchester United, bir şirketti, bir gelir kapısıydı. 11 yılda tam 9 teknik direktör değiştirildi.

Oysa United, 1892 yılından 2013 yılında kadar yalnızca 17 teknik direktörle çalışmıştı. Şimdilerde ise yönetim ne derse evet diyecek olan insanlar bu koltukta oturuyor. Evet demeyen, diş gösterenler ise kulüpte çok uzun bir süre barınamıyor.

Sizce eski kültürünü yeniden inşaa etmeye çalışan Kırmızı Şeytanlar, başarılı olabilecekler mi? Bir kültür yıkıldığı kadar hızlı eski haline gelebilir mi? Orası sizin yorumlarınıza kalmış.

Futbol İngiltere Premier Lig Manchester United
Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın