Dokunulmaz Adam, Lionel Messi

Arjantin'in en saygın ismi, bütün bir ülkenin uğruna can verebileceği bir futbolcu, Lionel Messi. Kaptan Leo, Arjantin'in dokunulmazı, göz bebeği. Arjantin'de Messi için neler yapıldı? Onun için ne gibi krizler ortaya çıktı? İşte detaylar...

Arjantin'in Messi önderliğinde kazandığı 2022 Dünya Kupası öncesi Arjantin'in her takımının ultras grupları ortak bir bildirge yayınlamışlardı.

"Dünya Kupası öncesi Messi'yi sakatlayan herhangi bir oyuncunun hayatı tehlikededir. Herkes O'na dikkatli davransın. 37 yıldır dünya kupasını kazanamadık, Messi bunu başarabilecek tek isim. Bu bir uyarı değil, tehdittir."

Ülke içinde Messi hakkında ileri geri konuşan isimler yok mu? Tabii ki var. Ama bu isim bir bakan yardımcısı bile olsa Messi'ye dediklerinin karşılığını elbet alıyor.

2024 Copa America finalinde Kolombiya'yı yenen Arjantin, şampiyonluğa ulaşmıştı. Ancak maçtan sonra Arjantin oyuncularının Afrika kökenli Fransız futbolcular için yaptıkları ırkçı sloganlar tartışma konusu oldu.

Bu olaydan sonra kaptan Lionel Messi, Arjantin Spor Bakan Yardımcısı Julio Garro tarafından takım adına özür dilemeye davet edildi.
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ise "Kimse dünya şampiyonuna ne yapması gerektiğini söyleyemez" diyerek Garro'yu görevden aldı. Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez ise "Lionel Messi için ölmem gerekirse, ölürüm." demişti.

Bu görüş bütün takım tarafından benimsendi ve Dünya Kupası'nı kendilerinden önce Messi için oynadılar. Ne sevgi ama? Her erkeğin hayali...

Futbol FIFA 2022 Dünya Kupası Dünya Kupası Lionel Messi Arjantin Milli Futbol Takımı
Samsunspor'un takım kaptanı Zeki Yavru: "Öncelikle önemli olan ligi güvenli yerde bitirmek" Futbol
Şimdi nerede? Loris Karius... Futbol
Rigas'lı futbolcuların kutlaması Okan Buruk'u rahatsız etti Futbol
Yanlış karar pahalıya mâl oldu... Futbol
Legia Varşova tribünlerinden muhteşem koreografi! Futbol
Temsilcilerimizin Avrupa Ligi skor tahminleri... Futbol