Okan Buruk Guela Doue'yi defalarca izletmiş! İşte scout raporu

Galatasaray'ın Rennes ile masaya oturduğu Guela Doue için Okan Buruk'un daha önce scout raporu hazırlattığı öğrenildi.

Rennes'te forma giyen ve Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Guela Doue için scout raporu ortaya çıktı.

GALATASARAY DOUE'Yİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

İlk olarak geçen sezonun devre arasında scout ekibi tarafından önerilen Doue, sezon boyunca Okan Buruk ve teknik heyeti tarafından defalarca izlendi. Sarı-kırmızılılar, Rennes’in birçok maçına temsilci göndererek oyuncuyu çıplak gözle izletti ve rapor da hazırlattı.

Hem bu raporlar hem de teknik ekibin Florya’da yaptığı analizler sonucunda Doue için, "Tüm özellikleriyle yeni Sacha Boey olma, hatta onu da geride bırakma potansiyeline sahip" görüşü ağırlık kazandı.

SAĞ KORİDORU TEK BAŞINA KULLANIYOR

Doue’nin en önemli özelliklerinden biri, sağ koridoru tam anlamıyla tek başına kullanabiliyor olması. Savunma gücü çok yüksek olan genç yetenek, aynı zamanda hücum aksiyonlarıyla da fark yaratmayı başarıyor.

Okan Buruk'a göre Fildişi Sahilli oyuncunun potansiyeline tam anlamıyla ulaşması halinde, Galatasaray bu transferden hem sahada hem de kasada çok ciddi anlamda kazanç sağlayacak.

"BİTSEYDİ HABERİNİZ OLURDU"

Doue’nin maliyetinin, gündemdeki diğer yıldızlara göre uygun olması da gündemde daha önde olma sebeplerden bir tanesi olarak gösteriliyor. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, transfer konusunda, "Doue bitseydi haberiniz olurdu. KAP'a bildiriyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnce eleyip, sık dokuyoruz. Okan hocamızın dediği gibi acil değil doğru transfer yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. [Fanatik]

Galatasaray