Abdullah Avcı: Szalai transferi durdu!

Trabzonspor yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Macaristan'da sürdürüyor. Bordo-mavililerin teknik direktörü Abdullah Avcı, kamp çalışmaları ve transfere dair kapsamlı açıklamalar yaptı.

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, Macaristan kampında yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, "Ligin sonuna kadar iki ayrı kamp programı yapmıştık. Kupayı alırsak veya alamazsak diye. Çünkü Avrupa Ligi ön elemesi var. Bunun için 24'ü Trabzon'da başladık. 6 günde hem adaptasyon hem de sağlık testleri vs. oldu. Burada hem fiziksel hem zihinsel hem de taktiksel çalışmalar yapıyoruz. Neleri değiştirebiliriz diye bakıyoruz. Sağlıklı, enerjisi yüksek, çalışma temposunun yukarı seyrettiği, rekabet için mücadelenin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Umarım bunu artırarak devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Kamp için Macaristan'ı seçme konusundaki soruyu yanıtlayan Avcı, "Bunun için çalışan organizasyon şirketleri var. Bu konularda kulüplere tekliflerini sunuyorlar. Ben senelerdir çalışmalar yapıyorum. Kendi idari departmanlarımı ve performans hocamızı yolluyorum tespit için. Normalde Slovenya kampı vardı ama biraz önce bahsettiğim ilk etap da olsaydı olacaktı. Şu an 2 günlük sıcağın dışında gayet iyi." ifadelerini kullandı.

Sezon açılışının erken olması hakkındaki soruyu yanıtlayan Abdullah Avcı, "6 transferin adaptasyonu açısından önemli. Oyuncuların kendi arasındaki iletişimi sağlayabilmek için aslında avantaj gibi duruyor. Bu çalışmaları, maçlardaki değişiklileri doğru planladığımızda avantaj olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kampta bulunmayan futbolcuların durumunu da yanıtlayan Avcı, "Meunier biliyorsunuz hazırlık maçında sakatlık yaşadı. Oranın sağlık ekibinden aldığımız bilgiye göre Stuttgart'ta tedavisi devam ediyor. Genel durumunu yakından takip ediyoruz. Cuma günü ailesiyle ilk kez tatile çıktı. Ayın 18'inde bizimle Trabzon'da start verecek. Raporlara göre ilk maçta olacak mı olmayacak mı karar vereceğiz. Dragus 12'sinde Macaristan'da olacak. İki günlük bir adaptasyon süreci geçirecek. Geçen haftaya kadar maç oynadı, onun da tatile ihtiyacı var. Kaptan Uğurcan da 18'i itibariyle bizimle olacak" dedi.

Yeni sezondaki hedefin ne olduğu hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, "İniş çıkışlar hep var. Bu bir bahane, şikayet değil ama 5 futbolcum transfer oldu. Afrika Kupası ve sakatlanmalar oldu biz de dalgalanmalar yaşandı. Trabzonspor büyük bir kulüptür her zaman vazgeçmeden devam etmiştir ve ayağa kalkmasını bilmiştir. Geçen sezonun hedefine ulaştık. Kupa bir hedefti ama kazanamadık üzüldük ama çalışmalarımız devam etti. Bizim transferlerimiz için son 6 aydır çalışıyoruz. Sayın Başkan Ertuğrul Doğan'a teşekkür ederim. Başından itibaren önümüzdeki sezonun planlamasını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Hep yarışıyoruz, belki ekonomisiyle değil ama inadıyla. Bu hep böyle olmuştur. 30 hafta yarışın içerisinde olan bir Trabzonspor olduğunda, vazgeçmediğinde bu yol haritasının nereye çıkacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bireysel hedeflerinin ne olduğu sorulan Avcı, "Bu yörenin insanının, taraftarının ne istediğini çok iyi biliyorum. Daha agresif, daha temaslı, rakibini rahatsız eden oyun içinde vazgeçmeyen, topu aldığında daha pozitif daha üreten bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için, özellikle antrenman metotlarında da oynamalar yaptık. Sürelerle, şiddetli koşularla yaptık. Trabzonspor'da olmaktan dolayı son derece mutluyum. Kendimi daha iyi, arınmış, yenilenmiş, antrenörlüğe yeni başlamış gibi yüksek, her çalışmaya giren biri olarak görüyorum. Takımın, ekibin verdiği enerji doğrultusunda daha iyisini yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

6 transferin sezon başı kampına yetişmesi hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Çok erkenden planları yapabilmek, detayları yakalayabilmek, saha formasyonları yapabilmek, oynatacağın oyuna göre oyuncu karakterlerini ve profillerini seçebilmek, Trabzonspor hem nolgun deneyimli hem de genç potansiyel oyuncu grubunu alabilmesi gerekiyor. Bizdeki 6 transferin erkenden başlaması diğer takımlara oranda, tekrarlarımızı, toplantılarımızı, birebirde daha fazla gelişmemizi sağlayabilecek bir durum aslında. Bu durum bir avantaj. Eksiklerimizi de tamamlamaya çalışıyoruz." dedi.

Egemen Korkmaz'ın gidişi ve Önder Karaveli'nin gelişi hakkında konuşan Avcı, "20 yıldır ekiplerimde hep değişiklikler oluyor. Ekibimden çıkıp hocalık yapıp başarılar yakalayan, şampiyonluk yaşayan önemli teknik adamlar var. Egemen Hoca, benim hem futbolculuğumu yaptı hem de teknik adamken çalıştık. Buranın eski oyuncusu olarak da bulundu. Bazen zaman geldiğinde anlarsınız, Egemen Hoca da bunu istedi. Bunu hiçbir zaman engellemem. Okan Buruk, Erol Bulut böyleydi, Tayfun Hoca aynısını söylemişti, Recep Hoca aynı şekilde. Bu beni acayip mutlu ediyor. Benim onlara açtığım alanda onların üretmesini sağlıyorum. Mustafa Sarp da ayrıldı. Caner Erol 10 sendir benimle beraber. Analiz konusunda Türkiye'nin en iyisi. Artık bugün uluslararası seviyede baktığın zaman her takımda 5 tane analizci var. Canlı bilgiyi aktarabilmek için stadyumda maç anında da olması gerekiyor. Onu ekibin içine aldık. Önder Hoca'nın uyumu iletişimi çok iyi. İki tane de analize takviyemiz oldu. İhsan Derelioğlu hocayı söylememe gerek bile yok. Her şeyiyle bize destek veriyorlar." dedi.

Bu sezonki oyunun nasıl olacağıyla alakalı da konuşan 60 yaşındaki teknik adam, "Formasyonlar devamlı değişebiliyor. Oyuncu profillerini bunun üzerinden de değiştirebiliyoruz. Çözüm noktalarını detaylı şekilde çalışıyoruz. Nasıl bir oyun olacak? Daha akıllı, daha planlı, duygusunu aklıyla birleştiren, sıcak temas yapan ve topa sahip olduğunda daha üretken bir takım kimliği yaratmaya çalışıyoruz. Taraftarımız bize destek verdiğinde keyif alacaklarını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Transfer tercihleri hakkında konuşan Abdullah Avcı, oyuncuların farklı pozisyonlarda da oynayabilmesi hakkında konuşurken; "Bu güzel bir şey. Tercih ederken kullanabiliyorsunuz. Şampiyonluktaki Dorukhan böyleydi. Birçok yerde oynayabiliyordu. Ozan Tufan, değerini bulamamış bir oyuncu. Yurt dışı, büyük takım, Milli Takım, kaptanlık bunu çok net görebiliyorsunuz. Tabii ki bazen değişik mevkilerde oynamak gelişimini tıkayabilir, Dragus'un 2-3 mevkide oynayabilmesi Tony'nin her tarafta oynayabilmesi düşüncemizi esnek kılabiliyor." dedi.

Yarış hakkında konuşan Avcı, "İstanbul'un üç büyük takımı, ekonomik olarak çok yüksek volümde gidiyorlar. Başlarında şampiyon hocalar var. Okan Buruk, Mourinho, Giovanni, büyük takımlarda yarışmış o liglere değer katmış hocalar var. İyi bir yarış olacak ama biz ekonomiyle değil, inadımızla, temasımızla vazgeçmeden yarışıp yarışın içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Dragus için konuşan başarılı teknik adam, "24 yaşında, EURO 2024 performansına baktığınızda, ligimizde önemli performanslar sergiledi. Özellikle günün futbolunda uygun atletik özellikleri var. Ligin en fazla dribbling yapabilen bir futbolcusu. Bunu daha doğru kullanmasını göstereceğiz belki de. Yaşı çok uygun. Cihan Çanak'la da takım arkadaşlığı var. Rekabette bize katkı sağlayacak" dedi.

Barisic için ise, "Oyun formasyonlarını oyuncu profilleri de belirler. Meunier'in kısa zamanda önemli katkılar sağladı. Barisic'i alırken, bu arada elimizde Eren Elmalı var. Onunla rekabete sokarken arkadan Arif de doğru cevaplar veriyor. Hedefe pas atma konusunda Barisic'in özellikleri var. Baktığında diğer tarafta da Meunier var. Ceza sahası içerisinde daha kalabalık olan bir takım olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Lundstram için, "4 ay evvel görüşme yaptım kendisiyle, daha önce de Rıdvan Yılmaz'ı da aradım. O da onun için önemli şeyler söyledi. Tam bir İngiliz, son derece tempolu kaybetmekten haz etmiyor. Trabzonspor taraftarının mutlu olabileceği bir profil aslında. Onun burada olmasından mutluyuz." dedi.

Ozan Tufan için, "Daha önemli potansiyeli var. Oyunu her türlü biliyor, her mevkiyi biliyor. Sağ beki biliyor 8'i biliyor. Onun da yeniden hedefleri var. Şampiyonluk yaşamak istiyor. İki sene evvel de istemiştim. O zaman gerçekleşmedi şimdi oldu. Zaman içinde daha akıllı bir performans sergilediğini görebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Cihan Çanak için konuşan Avcı, "Şöyle bir çalışma yapıyoruz, Başkanın bir ekibi var, scout ekibimiz var. Benim ekibim var, birçok süzgeçten geçiyor. Cihan'ın atletik olması, hız var şiddet var. İki kenarı ve 10'u oynayabiliyor. Yeni bir profili inşallah Trabzonspor birkaç yıl sonra ürüne çevirebileceğiz" dedi.

Nwakaeme'nin geri dönüşü hakkında "Sevimli adam, ayrıldığımız süreçte çok şey söylendi geri dönmeyeceğim oraya ama ilişkimiz ayrıldıktan sonra da devam etti. A Milli Takım ile adım geçtiğinde tercümanı aradı 'Hocayla görüş beni Milli Takım'a alsın' dedi. Her şeyi konuştuk, bu sezon 55 maç planlıyoruz. Her tarafta kullanabileceğim bir isim. Bazen oynayacak bazen sonradan girecek bazen belki alıp götürecek" dedi.

Orsic'e de parantez açan Avcı, "Orsic iyi geliyor, geçen sene yatırım yapılan bir oyuncu. Hazırlık maçı test olacak" ifadelerini kullandı.

Transfer görüşmelerinde futbolculara neler anlattığını belirten Abdullah Avcı, "Trabzon'u, Trabzonspor'un tarihini anlatıyorum. Oyun felsefesini, iletişimde nasıl olmam gerektiğini anlatıyorum. Oyun planlarını, bir sonraki maça nasıl hazırlandığımızı bütün detayları hepsini anlatıyorum. Bir oyuncum şöyle demişti, '8-10 soru hazırlamıştım size ama siz hepsine yanıt verdiniz' dedi. Bunu net bir şekilde oyuncularla konuşuyoruz." dedi.

"Onuachu için sabırlı olunmalı"

Onuachu'nun durumu hakkında konuşan Avcı, "3-4 gün evvel konuştuk. O da bizimle birlikte olmak istiyor. Kulüp de fedakarlık yapıyor ama gerçekçi olmak lazım. Şu an oldu da diyemem olmaz da diyemem. Sabırlı olmamız gerekiyor. Bakalım süreç nereye gidecek ama taraftar sabırlı olmalı" dedi.

"Szalai transferi şu an durdu"

Transferdeki son durumu konuşan teknik adam, "Bazı oyuncuya çok yaklaşıyorsun bitti diyorsun, sabah kalkıyorsun başka bir şeyle karşılaşıyorsun. Bazen değişimler gerekebiliyor. Şu an üç tane daha transfer içeri katabilirsek, dengeli bir durum oluşturacağız. Stoper var, orta saha için var çalışmalarımız. Temasta olduğumuz, bitmesi gerekenler vardı ama Avrupa şampiyonasının olması, euronun doların durumunun olması, kulübü de düşünmemiz gerekiyor. Başkan çok fedakarlık yapıyor. Szalai, Türkiye'de oynamış bir oyuncu ama ekonomiye göre hareket ediyoruz. O transfer durmuş şekilde. Devamı yok şu an. Yarın ne olur bilemiyoruz ama durmuş vaziyette" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Abdullah Avcı