Daniel Guiza'dan yıllar sonra itiraf: Yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve 44 yaşında futbol oynamaya devam eden İspanyol oyuncu Daniel Guiza, MARCA'ya önemli açıklamalarda bulundu. Guiza, "Futbol dünyasında yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim." dedi.

İspanya'da UD Rotena takımında futbol hayatına devam eden Daniel Guiza, 44 yaşında olmasına rağmen birkaç yıl daha futbol oynamak istediğini söyledi. MARCA'ya konuşan İspanyol forvet "Futbol dünyasında yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim." dedi.

Guiza'nın MARCA'ya verdiğ iröportaj şu şekilde:

Uzun yıllardır futbol oynuyorsunuz, hiç yorulmadınız mı?

Guiza: Hayır, hayır, hiç de değil. Futboldan keyif alıyorum çünkü seviyorum, çünkü keyif alıyorum ve futbola olan aşkımı ve çılgınlığımı henüz kaybetmedim.

Şimdi soyunma odasındasınız ve etrafınız yirmi yaş küçük çocuklarla çevrili...

Guiza: Her üç günde bir sahaya çıkmak istiyorum. Bu çocuklarla bunu yapmak çok güzel... Onlar arkadaş, her biri işinden geliyor, başlarına gelenleri anlatıyor ve gerçek şu ki bu beni çok mutlu eden bir şey.

Futbol oynamaya daha ne kadar devam edeceksiniz?

Guiza: 44 yaşındayım ve birkaç yıl daha yaşamayı umuyorum. Bu konuda çok netim. Eğlenmek, futbola ve daha mütevazı arkadaşlara yardım etmek için oradayız. Bakalım bu yıl Rotena'nın uzun zamandır beklediği terfiyi alabilmesi ve herkesin bundan keyif alabilmesi için yeterince şanslı olabilecek miyiz? Bu başka bir futbol, başka bir hayat ama futbol olmadan nasıl yaşayacağımı bilmiyorum.

Daha bu hafta Iniesta futbola veda etti ve siz hala onun önünde uzun bir yol olduğunu mu söylüyorsunuz?

Guiza: Elbette burada hala çok daha düşük bir seviyedeyim ama gerçek şu ki futbol oynamaya devam edebildiğim için mutluyum ama her şeyden önce Andrés Iniesta gibi oyuncularla oynayabildiğim için mutluyum. Ona derin bir hayranlık duyuyorum. Çocukken evden ayrıldı ve şimdi iyi vakit geçirmediğini söylüyor. O La Masia'daydı ve ben de onunla Barcelona B'de ve ardından milli takımda oynama fırsatı buldum. Futboluna ve çocukken yaptıklarına hayranlık duyuyorum. O her şeyi başardı. Bir Avrupa Şampiyonası, bir Dünya Kupası... Andres Iniesta İspanya'nın ve tüm dünyanın hayranlığını hak ediyor.

Siz de çok gençken evden ayrıldınız.

Guiza: Evet, 19 yaşındayken Jerez'den ayrıldım ve bunu hayatımı kazanmak için yaptım. Hayat bu. Ekmeğimi kazanmak zorundaydım, çalışmak zorundaydım ve yurtdışına gitmek zorunda olduğum için kafam da güçlüydü. Karnımı doyuracak kadar kazanmalıydım.

Ayrıca ailenize de yardımcı oldu, değil mi?

Guiza: Tabii ki oldu. Bu her zaman yapmak zorunda olduğunuz bir şey. Babam emekli olduğunda ben de aynı şekilde yaşamaya devam edebildim. Ailem biraz daha iyi yaşayabildi. Bununla gurur duyuyorum.

Yaptığınız ya da kaçırdığınız herhangi bir şeyle ilgili pişmanlığınız ya da üzüntünüz var mı?

Guiza: Hayır, futbol dünyasında yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim. Ve çok mutluyum. Futbol sayesinde kırmızı formayı (İspanya) giyebildim ki bunu herkes söyleyemez. Başka bir şey yaptınız mı? Hayır, pek sayılmaz. Bu, hayatın sizi oraya getirmesiyle ilgili bir soru ve hepsi bu. Hiçbir şeyden pişmanlık duyamam ya da neyi başarıp başaramayacağımı düşünemem. Yapmam gerekeni yaptım ve futbol bana bunu verdi. Bir Avrupa Şampiyonluğum var, bir Türkiye Ligim var, iki Paraguay Ligim daha var, Süper Kupam var. Bana kazandırdıkları bunlar ve ben çok mutluyum.

Tüm bunlardan ne çıkarıyorsunuz?

Guiza: Her şeyden önce büyükbaba Aragonés ile. Mallorca'ya geldiğimden beri bana her şeyi verdi. Primera'da da onunla oynamamı sağladı. Onda bir şeyler olduğunu biliyordum. Bence o devam etseydi milli takım Güney Afrika'da Dünya Kupası'nı kazanabilirdi. Hayatı olduğu gibi ve geldiği gibi kabul etmelisiniz.

Fenerbahçe