Temasa da sahip olmaya da uzak yapı

Onur Nizamoğlu

Onur Nizamoğlu

Abdullah Avcı, 1-0 mağlup olunan Sivasspor maçı sonrası "Çok yumuşak kaldık daha sert olmak lazım. Temas etmeden olmaz" demişti.

O maçta orta alanda Berat, Umut, Bardhi tercih ederken sonraki oynadığı 3 resmi maçta da Berat, Bardhi, Pepe ile daha yumuşak çıktı. Bu yapıda ne top rakipteyken sert olabilirsin, ne de Pepe'nin mevcut durumunda topa sahip olabilirsin. Bu biraz da insanların aklıyla alay etmektir.

Bölgeler arası boşluğu da verince Gaziantep zorlanmadan yarı sahayı geçerek ceza sahası çevresine geldi. Meunier'in merkeze yaklaşması da bu durumu önleyemediği gibi bölgesi boş kaldı. Eren'in yokluğunda oynayan Arif'in yenilen ilk goldeki durumu dahi Trabzonspor forması için kat etmesi gereken yolun çok olduğunu gösteriyor.

İkinci yarıya Fountas yerine Trezeguet, Berat yerine Umut tercihiyle başladı Abdullah Hoca. Bu sırada ilk yarıda jogging yapan Pepe yine sahada kaldı. Neyse ki ondan bağımsız hareket eden unsurlar reaksiyon gösterdi de, oyun da maç da çevrildi. Canı yetmeyen Gaziantep karşı reaksiyon da veremeyince sonuç kaçınılmazdı. Onuachu'nun bu sükseli dönüşü, bir kez daha Nijeryalı Sadiq'in kulaklarında yankılandı.

Devre arası Trabzonspor 2-0 gerideyken yazmıştım; "Hoca bir süredir sonucu sadece kendi istediği yapıyla almak istiyor. Aksi durumda Kayserispor maçında sırf sonuç alındı diye o maçtaki orta saha ile çıkmazdı"

Abdullah Hoca, altını çizdiği 3.lük hedefine sadece sonuç alma odaklı hareket ederek mi, yoksa kendi istediği yapıyla mı gidecek? Zira sezon sonu yaşanacak sirkülasyon nedeniyle şu an kurulabilecek bir yapının ömrü de kısa olacak.

Ufak bir not; Dragus boş tribünlere doluymuş gibi bir selam çaktı, sahada da birçok soru işaretini giderdi ancak oradaki düzenle burası aynı işlemez sanki...

Trabzonspor Abdullah Avcı Süper Lig Paul Onuachu