Organizasyonun iflası
Maç öncesi 11’lere baktığımda ilk gözüme çarpan, Serdar Topraktepe’nin orta sahayı Musrati, Gedson ve Salih ile olabildiğince sert kurma tercihiydi. Sırf bu trio için, Muci’yi Semih’e tercih ederek sola attı hoca.
Bu tercihle kâğıt üzerinde karşıdaki Bardhi, Berat, Umut üçlüsüne göre üstündü. Trabzonspor maça aslında, statik nispeten daha durgun başlayan Beşiktaş’a göre daha hareketli başladı. 13. dakikada Onuachu’nun bireysel çabasıyla 1-0’ı buldu.
Serdar Hoca’ya ‘Hocam nasıl bir Trabzonspor istersiniz?’ diye sorulsaydı o bile bu kadarını istemezdi herhalde. Top tamamen Beşiktaş’ta kaldı ve Trabzonspor kendi ceza sahası çevresine çekildi. Sadece gölge pres ve kaymalarla rakibi kenara yönlendirmek istedi.
Evet nihayetinde bu bir plandır ve top rakipteyken olan kısmı tamam. Peki planın topa sahip olunan kısmı? Trabzonspor ne geçiş, ne de Onuachu’ya planlı bir uzun oyunu istedi. Beşiktaş antrenman maçı gibi sürekli set hücumu denedi ve bunu yaptığı 30 dakikanın sonucunda penaltı ile skoru eşitleyip soyunma odasına 1-1 gitti.
Gol takımı bariz etkilemiş ama hiç de silkelememişti. İkinci yarıya hamlesiz geldi Abdullah Hoca ama tam 8 dakika sonra değişiklik için Trezeguet’yi gördük. 8 dakikada Trezeguet’yi ihtiyaç olarak hissettiren şey ne oldu? Kaldı ki hamleden hemen önce Beşiktaş’ın ikinci golü geldi.
Sivasspor maçında yenilen gole benzer hareketsiz bir savunma, antrenmandan bile daha temassız hamle çabaları ve gol. Trabzonspor savunması Beşiktaşlı futbolculara vebalı gibi muamele etti bunun karşılığı da budur.
Maçın son bölümüne doğru ise Avcı, orta sahayı boşaltıp, savunmayı öne çıkararak risk aldı. Belki son dakikalarda sonucu da aldı ama o orta sahayı boşaltmanın karşılığı Musrati’nin yayda bomboş şut imkânıyla kupayı Beşiktaş’a getirmesi oldu.
Eskiden hükümetlerin meclisten güvenoyu alma durumu vardı. Abdullah Hoca şu an sorulsa Trabzonspor taraftarından güvenoyu alabilir mi?
Bir organizasyon kurmak istiyorsanız insanlara tıpkı 20-21 sezonunda olduğu gibi bir temel attığınızı ilerleme kaydettiğinizi göstermeniz gerekiyordu. Bunu yapamadığı noktada ‘Organizasyon’ iflas etmiş demektir.
Son olarak, pekâlâ insanlar kendisiyle aynı şeyi dert edebilecek insanları takımın başında görmek ister. Bu eşyanın tabiatında olan bir şey. Trabzonspor yönetimi daha fazla gecikmeden radikal kararlar almalı ve Alanya’ya telefon açmalıdır.