Suudi Arabistan futbolu bitiyor mu?

Geçtiğimiz sezon, yaptıkları harcamalar ve lige gelen büyük yıldızlar sayesinde damga vuran Arabistan, bu sezon geçen seneki halinden epey uzakta kaldı.

Dünya'nın en büyük beş liginden biri olma hedefiyle yola çıkan Suudiler, bu vizyonlarını para ile satın alabileceklerini düşündüler. Projenin ilk adımını Cristiano Ronaldo ile attılar. Ronaldo bir ikondu. Ülkeye daha fazla oyuncu çekebilmek için iyi bir karardı. Bu plan ilk başlarda işe yaradı.

DÜNYA YILDIZLARI AKIN ETTİ

Ronaldo'nun arkasından, Benzema, Neymar, Firmino, Kante ve Henderson gibi yıldızlar bu lige adım attılar. Her şey şimdilik güzeldi. Ama çatırdamaların başlaması hiç uzun sürmeyecekti.
Bu transferlerin en büyük amacı ülke futbolunun imajını düzeltmekti. Ancak Avrupa'nın efsane oyuncularının birçoğu bu durumu kabullenemediler.

Örneğin; 22 yaşında Al Ahli'nin yolunu tutan Gabri Veiga'ya Toni Kross'tan "utanç verici" yorumu geldi. Bergwijn'a milli takım kapısı kapandı. Arabistan, futbol kültürünün olmadığı bir ülke.

Maçları izlemeye gelen taraftarların büyük bir kısmı maçlara, 90 dakika boyunca yapılacak bir etkinlik olarak bakıyorlar. Ligin geçtiğimiz sezon ortalama seyirci sayısı,
9000 kişi ile hedeflerin oldukça uzağında kaldı. Futbolun bu kadar yatırıma rağmen istedikleri seviyeye gelmediğini gören devlet görevlileri ise, takımlara artık daha az destek sağlayacaklarını açıkladılar.

Ülke futbolu için yeni plan, kariyerlerinin sonlarına gelmiş yıldızlar yerine, burada yıldızlaşacak futbolcular transfer etmek.
Bakalım Suudi Arabistan Ligi, Ronaldo'nun da dediği gibi dünyanın en büyük beş liginden birisi olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Futbol Suudi Arabistan Ligi