İspanya'nın türkleri! "El Turco"

İspanya'nın kuzeybatısında yer alan A Coruna şehrinin Türklerle bağlantısı Osmanlı Devleti'ne kadar dayanıyor. İspanya takımlarından RC Deportivo de La Coruña'nın hemen her iç saha maçında Türk bayrağını görebilmek mümkün oluyor. La Liga ekibinin lakabı da Los Turcos olarak biliniyor.

Türk adını gururla taşıyan bir İspanyol ekibi. Ezeli rakibiyle her maçında "En büyük Türkiye" tezahüratı yapan bir kulüp, Deportivo La Coruna.

Corunalıların, Türklere hayranlıkları 16. yüzyıla dayanıyor. Barbaros Hayreddin Paşa komutasındaki Osmanlı donanması, Galiçya bölgesinde Portekiz ile rekabet halindeydi.Portekizliler, Coruna halkına zulmediyordu. Osmanlı Devleti ise bölge halkına zarar vermediği gibi onları Portekiz zulmünden de koruyordu.

Zamanla Coruna halkı ile Osmanlı Devleti arasında sıkı bir bağ oluştu. Öyle ki Corunalılar, Osmanlı Devleti için bir kale bile tahsis etti. Komşu şehir Vigo’da ise halk, Portekiz’den yanaydı. İki komşu şehir arasındaki rekabet, ilerleyen yıllarda futbola taşındı.

LOS TURCOS

Celta Vigo taraftarları, Corunalıları aşağılamak için onlara ‘Los Turcos’ yani ‘Türkler’ demeye başladı. Deportivo taraftarları ise ‘Evet, Türkler gibi güçlüyüz’ diyerek bu lakabı benimsedi.

Tüm iç saha maçlarında Türk bayrağı açan Deportivo taraftarları, her fırsatta Türklere hayran olduklarını tekrar tekrar dile getiriyorlar.

Futbol İspanya La Liga Spor Haberleri