Trabzonspor'da John Lundstram konuştu: "Taraftarın nezaketine sahada karşılık vermek istiyorum"

Trabzonspor
Trabzonspor'da John Lundstram konuştu: "Taraftarın nezaketine sahada karşılık vermek istiyorum"

Trabzonspor'un Macaristan'daki hazırlık kampı sürüyor. Sabah idmanından önce yeni transfer John Lundstram, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un yeni sezon hazırlıkları Macaristan'da devam ediyor. 14 Temmuz Pazar gününe kadar burada çalışacak olan bordo-mavililerin yeni transferlerinden John Lundstram, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Lundstram, "Hocamızla yaptığımız görüşmede, kulübümüzün geçmişinden tarihinden bahsetti. Bu yaptığımız konuşmalar beni etkiledi. Hocamız, beni nasıl oynatmak istediğini, neler yapmam gerektiğini ve futbol tarzı konusunda konuştuk. Futbol bakışı olarak birbirimize uyduğumuzu gördükten sonra karar vermek benim için kolay oldu." dedi.

İngiliz orta saha, "Komik bir durum var. Takımla ilgili izlenimleri ailem ve yakın çevrem de bana sordu. Onlara da söyledim, çok iyi bir grup var burada. Kaliteli ve yetenekli futbolcular var. Kendi yapabileceklerimle birlikte katkıda bulunmaya çalışacağım. Takımın geçen sene inşa ettiği şeyin üzerine koymaya çalışacağız. Burada gördüğüm, iyi ve kaliteli bir takım olduğu ve her şeyi başarabileceğimizi görüyorum." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli orta saha şehir ve taraftar hakkında, "Rıdvan ile konuştuğumuzda insanların beni ne kadar iyi, sıcak karşılayacağını ve herkesin ne kadar iyi davranacağını söylemişti aslında. Ben de Trabzon'da geçirdiğim 1 haftalık sürede bunu tam anlamıyla gördüm. Eşimle restoranlara, alışveriş merkezlerine gittik. Gördüğümüz herkes bizi çok kibar ve nazik karşıladı. Bizi mutlu etmeye destek vermeye çalışıyorlar. Ben de takımımızla birlikte bu nezaketin karşılığını vermek istiyorum." şeklinde konuştu.

İlk kez Britanya dışına çıkılmasıyla ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Lundstram, "Aslında daha önce de ifade ettim. Kararı vermek çok kolay oldu. Hocamızın bahsettikleri ve bundan etkilenmem sonrası çabuk oldu. Trabzonspor'un büyüklüğünü, Avrupa'da oynayacağını düşündüğünüzde ben de kendime yeni bir meydan okumaya yer açmak istedim. Kendi adıma yeni bir çevrede başlamak belki de yeni bir kulüpte devam etmek istedim. Ailem yanımda olduğu sürece, işlerimi yapabildiğim sürede neresi olursa olsun en iyi şekilde performansımı vermeye çalışacağım." dedi.

Oyun tanımı ve pozisyonuyla alakalı sorulan soruya ise, "Şöyle ifade edeyim, genelde tercih ettiğim pozisyon 6 numara ama 8 numarada da oynadım. Savunma önünde kendimi rahat hissediyorum ama hocamız beni nerede kullanacaksa orada aynı katkıyı vermeye çalışacağım. Liglerle ilgili de şunu diyeyim, henüz oynamadım ancak Britanya'ya göre Türkiye Ligi teknik olarak daha yukarıda. Şimdilik bunları diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Takımın geçen sezon sertlik noktasında eksik kalmasıyla ilgili konuşan Lundstram, "Takıma koşularım ve göndereceğim paslarla mücadelemle takıma katkıda bulunacağım. Belki gol sayım fazla olmayacak ama benim önceliğim takımın yükselmesine katkıda bulunabilmek ve diğer arkadaşlarımın performansını yükseltmek." dedi.