Okan Buruk kapanan ve kontra atak oynayan takımlar karşısında çok yetersiz!

Galatasaray
Okan Buruk kapanan ve kontra atak oynayan takımlar karşısında çok yetersiz!

Daha önce Sparta Prag, Young Boys ve Kopenhag gibi kapanan takımlar karşısında çözüm üretemeyen Okan Buruk aynı hatayı Rigas Skola maçında da yaptı.

Galatasaray, RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan 2-2'lik berabere ayrıldı. Okan Buruk da bu maçta yaptığı değişikliklerle sınıfta kaldı.

PRAG VE YOUNG BOYS MAÇLARINDA AYNI HATAYI YAPTI

Sarı-kırmızılı takıma geldiği ilk günden bu yana yaptığı değişikliklerle sıkça eleştirilen tecrübeli çalıştırıcı, kendinden zayıf rakipler karşısında yaptığı hamlelerde de başarısız oluyor. Buruk, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag, Avrupa Ligi'ndeki Sparta Prag ve bu sezon Şampiyonlar Ligi Elemeleri'ndeki Young Boys maçlarında da benzer hamleler yapıp kayıp yaşadı.

KAPANAN TAKIMLARA ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

Buruk, özellikle kapanan, kontratak oynayan takımlara karşı çözüm üretemiyor. Yaptığı değişiklikler ise ezber oluyor. Orta sahayı boşaltıp, hücumcuları oyuna sürüyor veya bekleri çıkarıp, kanat oyuncularını beke çekiyor. Özellikle de Barış Alper'i bu yönde kullanmaya çalışıyor. 4 rakip karşısında da benzer hamleler yaptı ve bu rakiplere karşı zafer yaşayamadı.

ARKADA ÇOK BOŞLUK VERİYOR

Okan Buruk, kayıp yaşadığı maçların birçoğunda sahaya ikinci forveti sürdü kazanmak için ancak daha kötü sonuçlarla mücadelelerden ayrıldı. Çift forvetle çıktığı ya da oyun içinde hücum oyuncularını artırdığı maçlarda arkada boşluklar veren Okan Buruk'un birçok karşılaşmayı kazanamaması taraftarları da çileden çıkarmış durumda... (Sabah)