UEFA'dan Jude Bellingham için son dakika kararı! Cezası ortaya çıktı

EURO 2024 Jude Bellingham Futbol
UEFA'dan Jude Bellingham için son dakika kararı! Cezası ortaya çıktı

UEFA, İngiltere'nin Slovakya'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada İngiliz yıldız Jude Bellingham müstechen gol sevinci hakkında son kararını verdi.

UEFA, Jude Bellingham kararını verdi. İngiliz yıldız, Slovakya ile oynanan maçta son dakika 1-1'lik eşitliği sağlayan golü atmıştı. Bellingham golden sonra sevinci abarttı ve UEFA soruşturma başlattı. UEFA'nın 'müstechen' olarak nitelediği gol sevincinin ardından Bellingham 1 maç ceza alacağı ve İsviçre ile oynanacak maçta görev alamayacağı iddia edilmişti.

UEFA KARARINI VERDİ

UEFA, Bellingham'a para cezası verecek ve yıldız oyuncu İsviçre ile oynanacak maçta görev verilmesi halinde forma giyebilecek.

Bir UEFA yetkilisi RMC Sport'a Bellingham'ın olası cezası için şu ifadeleri kullandı: Jude Bellingham, Slovakya'ya karşı yaptığı gol sevinci nedeniyle 10.000 Euro'dan fazla para cezası alacak ancak hiçbir maçı kaçırmayacak.

BELLINGHAM CEZASINI KABUL ETTİ

İspanyol basınında yer alan habere göre Jude Bellingham, UEFA'nın hakkında verdiği para cezasını kabul etti. Haberde, "Madrid'in yıldızı cezayı kabul edecek ve dikkatini İsviçre ile karşılaşacağı çeyrek final maçına yoğunlaştıracak. Bu düellonun galibi, Hollanda ile Türkiye arasında oynanacak maçın kazananıyla yarı finalde karşılaşacak." denildi.

UEFA'dan Jude Bellingham için son dakika kararı! Cezası ortaya çıktı - Resim : 2

GÖZLER MERİH'E ÇEVRİLDİ

UEFA, Avusturya-Türkiye maçındaki golünden sonra bozkurt işareti yapması sebebiyle Merih Demiral'a soruşturma açmıştı. Jude Bellingham'ın para cezası almasının ardından gözler milli futbolcunun alacağı cezaya çevrildi. UEFA'nın kısa süre içinde Merih Demiral hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor.

UEFA'nın 'siyasi eylem' olarak nitelendirdiği gol sevincinin birçok örneği geçmişte yaşanmış ve UEFA bu eylemlere sadece para cezası vermişti.

İşte UEFA'nın daha önce benzer örneklere verdiği cezalar...