ÖZEL | Merih Demiral ceza alacak mı? Örnek karar var...

EURO 2024 Türkiye Milli Futbol Takımı A Milli Takım
ÖZEL | Merih Demiral ceza alacak mı? Örnek karar var...

Merih Demiral'ın Avusturya'ya attığı gol sonrası 'Bozkurt' işareti yapması sonrası UEFA, bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

UEFA, Merih Demiral için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Sebebi ise attığı ikinci gol sonrası yaptığı 'Bozkurt' işaretiydi.

Birçok futbolsever ise bu karar sonrası, "Merih Demiral bir ceza alabilir mi?", "Alırsa bu men cezası olur mu?" diye araştırmaya başladı. Fakat daha önce yaşanmış bir örneği var...

2018 Dünya Kupası'nda E grubunda karşı karşıya gelen Sırbistan - İsviçre maçında mücadele 1-1 devam ederken, 90. dakikada İsviçre Xherdan Shaqiri ile skoru 2-1 yapmış ve mücadeleyi kazanmıştı. Shaqiri'nin attığı gol sonrası takım arkadaşlarıyla yaptığı sevinç ise gündeme oturmuştu.

Shaqiri'nin yanı sıra Granit Xhaka, Stephan Lichtsteiner gibi isimler, tribüne dönerek "Arnavut Kartalı" işareti yapmıştı. Bunun üzerine FIFA üç futbolcuya soruşturma açmıştı. Hareketi yapanlardan Xhaka'nın babası, Kosova'nın bağımsızlığına verdiği destekten dolayı Yugoslavya'da üç buçuk yıl siyasi tutuklu olarak kalmış, Shaqiri Kosova'da doğdu ve ailesi mülteci olarak İsviçre'ye kaçmıştı.

Aynı şekilde açıklamaları nedeniyle Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza ve Teknik Direktör Mladen Krstajic'e de soruşturma açılmıştı.

FIFA, Arnavutların sembolü olan çift başlı kartal hareketi yapan Shaqiri ve Xhaka'ya sevinçlerinin 'siyasi' içerik taşıması sebebiyle FIFA tarafından 10'ar bin İsviçre frangı ceza vermişti.

Aynı zamanda bu müsabaka kapsamında Lichtsteiner'e 5 bin, maç sonrasındaki açıklamaları nedeniyle Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS) Başkanı Slavisa Kokeza ve Teknik Direktör Mladen Krstajic'e 5'er bin ve taraftarların uygunsuz davranışları nedeniyle de Sırbistan Futbol Federasyonu'na 54 bin İsviçre frangı ceza verildi.

Merih'in de 72 saat içerisinde yapacağı savunmanın ardından para cezası çıkması bekleniyor.