Nihat Kahveci: Avusturya maçından sonra Türkiye'ye karşı titremeyen rakip olmaz

EURO 2024 Futbol Spor Haberleri A Milli Takım Milli Takım Türkiye Milli Futbol Takımı Hollanda Milli Futbol Takımı
Nihat Kahveci: Avusturya maçından sonra Türkiye'ye karşı titremeyen rakip olmaz

Fuat Akdağ, Nihat Kahveci ve Uğur Karakullukçu Kontraspor YouTube kanalındaki TOR programında A Milli Takım'ın Avusturya galibiyeti ve Hollanda eşleşmesini yorumladı.

A Milli Takım, EURO 2024'te yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ay-yıldızlılar, grubunu ikinci sırada bitirerek son 16'da Avusturya ile eşleşti ve müsabakayı 2-1 kazanarak çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

Fuat Akdağ, Nihat Kahveci ve Uğur Karakullukçu Kontraspor YouTube kanalındaki TOR programında A Milli Takım'ın başarısını ve çeyrek finaldeki Hollanda maçını yorumladı.

AVUSTURYA ZAFERİ

Fuat Akdağ, "Turnuva'nın enlerine imza atıyoruz, bunun kıymetini bilelim. A Milli Takım'ın şu anki performansının ayakta alkışlanması gerektiğini düşünüyorum. Avusturya maçında Vincenzo Montella'nın da taktik anlayışını beğendim. Zor bir takıma karşı doğru bir oyunla oynadık." dedi.

Nihat Kahveci, "Avusturya gibi bir takıma karşı mücadelemizle, duran toptan attığımız iki golle galip geldik." yorumunu yaptı.

Uğur Karakullukçu ise, "Avusturya'nın oyununa göre şekil aldık. Avusturya ne yaparsa kontrasını yaptık. Avusturya önde basarken uzun, karşılamaya geçtiklerinde kısa oynadık." analizinde bulundu.

HOLLANDA EŞLEŞMESİ

Uğur Karakullukçu: "Hollanda, turnuvanın en iyi iki hücum takımından birisi. Diğeri de İspanya. Hollanda'yı bozabilecek takım biziz. Avusturya da Hollanda'yı bozmaya yönelik oynadı ve 3 attı. Ayrıca, çok üretmelerine rağmen pozisyonları bitirmekte zorlanıyorlar. Gakpo, iyi bir turnuva geçiriyor ve Mert Müldür'e büyük iş düşecek. Favori Hollanda ama yenilmeyecek takım değil."

Nihat Kahveci: "Bizim takım gruptan çıkınca rahatladı. Avusturya maçının ilk yarısındaki futbol, rahatlık ve öz güvenle geldi. Şu an çeyrek final oynuyoruz, bir başarı elde ettik. Öyle ya da böyle 3 takımı yendik ve 7 gol attık. Bu cesaret ve öz güvenle Hollanda karşısına çıkacağız. Bunu pozitife çevirebilirsek yenebiliriz."

"Tüm Avrupa basını Hollanda'nın net favori olduğunu yazıyordur ama sahanın içinde ilk düdük çaldığında hepsi titriyor 'Türkiye her an ne yapabilir? 'diye. Avusturya maçını izleyip bize karşı titremeyen rakip olmaz. Biz yeter ki mücadelemize devam edelim."

Türkiye, Hollanda ile 6 Temmuz Cumartesi günü TSİ 22.00'de karşılaşacak.