Copa America'da finalin adı belli oldu: Arjantin-Kolombiya

Futbol Spor Haberleri Dünkü Maç Sonuçları Maç Sonuçları
Copa America'da finalin adı belli oldu: Arjantin-Kolombiya

Copa America'da bu gece oynanan son yarı final maçıyla final kesinleşti. Arjantin'in ardından ikinci bileti alan taraf Kolombiya oldu...

Copa America'da yarı final heyecanı tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Davinson Sanchez'li Kolombiya, Uruguay'ı 1-0'lık skorla eledi ve finalde Arjantin'in rakibi oldu.

Final mücadelesi, 15 Temmuz'da TSİ 03.00'te Hard Rock Stadyumu'nda oynanacak.

Kolombiya'nın golünü 39. dakikada James Rodriguez'in asistinde Jefferson Lerma kaydetti.

Bank of America Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Kolombiya, Daniel Munoz'un 45. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla 10 kişi tamamladı.

James Rodriguez, Copa America tarihinde bir turnuvada en çok asist yapan futbolcu oldu.

1 - James Rodriguez - 6 Asist (2024)
2 - Alex de Souza - 5 Asist (2004)
3 - Lionel Messi - 5 Asist (2021)

Davinson Sanchez damga vurdu

Ülkesi Kolombiya ile iyi bir turnuva süreci yaşayan Davinson Sanchez, özellikle ikinci yarısını 10 kişi oynadıkları maçta etten bir duvar örülmesinde pay sahibi oldu.

28 yaşındaki Sanchez, 5 top uzaklaştırma, 1 pas arası, 2 top kapma, 9 başarılı ikili mücadele, 2/2 hava topu istatistiği ile tamamladı ve takımında en yüksek puan verilen isimlerden biri oldu.

Galatasaray'dan da paylaşım geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, "Copa America’da, ülkesi Kolombiya ile adını finale yazdıran oyuncumuz Davinson Sanchez’i tebrik ediyoruz!" ifadelerini kullandı.