Servet Çetin'in Davinson Sanchez yorumu olay yarattı! "Belki hadi oradan diyeceksiniz ama..."

Galatasaray
Servet Çetin'in Davinson Sanchez yorumu olay yarattı! "Belki hadi oradan diyeceksiniz ama..."

Futbolculuk kariyerinde daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen milli futbolcu Servet Çetin, Davinson Sanchez'in Hollandalı defans oyuncusu Virgil Van Dijk'tan daha iyi stoper olduğunu iddia etti.

Servet Çetin, Radyospor'da Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çetin, Galatasaray'ın stoperi Davinson Sanchez için övgü dolu sözler kullandı.

İşte Servet Çetin'in değerlendirmeleri...

"İngiltere'de stoperler bölgesel oynuyorlar, mevkilerini bozmuyorlar. Sağ bekin, sol bekin kademesine girmezler. Sürekli merkezde pozisyon alıyorlar. Genelde ağır oynuyorlar. Fiziksel olarak iyi oldukları için merkezde top kesiyorlar. Ama açılmak zorunda kaldıkları zaman bocalıyorlar."

BARIŞ VAN DİJK'İ ÇOK ZORLAMIŞTI

"Van Dijk, Türkiye - Hollanda milli maçında Barış Alper Yılmaz'a karşı çok zorlanmıştı. Oysa Sanchez hem bire bir oyunda var hem kademesi var hem de daha geniş alanda oynuyor ve adam kaçırmıyor. Çok daha zor bir işi yapıyor. Topla çok iyi çıkıyor. Sanchez, Van Dijk'ten çok daha iyi bir stoper.

DAVİNSON DİJK'TEN İYİ STOPER

Belki insanlar hadi oradan diyecek, ama Liverpool da olsa fark etmez. Sami Hyypia Türkiye'ye gelmiş beğenilmemiş mesela. Dolayısıyla Sanchez, Van Djik'tan ve Premier Lig'deki pek çok stoperden daha iyi."

Bilindiği üzere Hollandalı stoperin 2019'daki piyasa değeri 100 milyon euroydu!