Acun Ilıcalı'dan Haber Global'e özel açıklamalar!

Futbol Süper Lig Fenerbahçe Transfer

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yönetim kurulunda yer alan iş insanı Acun Ilıcalı, Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun sorularını Haber Global ve Futbol Global ekranlarında yanıtladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yönetim kurulunda yer alan iş insanı Acun Ilıcalı, Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun sorularını Haber Global ve Futbol Global ekranlarında yanıtladı.

ACUN ILICALI'NIN AÇIKLAMALARI:

"Öncelikle çok mutluyuz ülke olarak, çok güzel bir dönem geçiriyoruz. Özlemişiz de böyle duyguları çünkü Milli Takımımız bizi zamanında çok gururlandırdı, mutlu etti ama son 14-15 senedir çok büyük başarımız yoktu. İlk defa son dönemlerde böyle güzel bir başarı geldi. Galibiyetle çok önemli. Hem de en mutlu olduğum şey, milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı Almanya'da bu galibiyetlerin olması. Gurbetçi kardeşlerimizin, mutluluğu ayrıca yaşaması çok mutlu ediyor beni. Çok gururluyuz tabii ki."

"TRANSFERDE İYİ YOLDAYIZ"

"Taraftarımızın hem merak hem istekte bulunması dünyanın en normal şeyi. Bunu çok iyi anlıyorum. Ben de zaten yıllarca hep transferlerde kim gelecek diye merak ediyordum. Ama tabii burada çok önemli bir konu var, şu anda biz dünyanın en kariyerli hocalarından birini getirdik ve Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kariyerli hoca zaten. Mourinho ismi bizim için hem önemli hem de futbol aklı olarak da Mourinho'nun onaylamadığı bir transferi bizim getirmemiz çok da doğru olmaz. Zaten hocamızla da uyum içinde çalışıyoruz. Taraftarımızın da panik olacağı bir durum yok. Transferin 5. günündeyiz, henüz transfer dönemi yeni başlamış, iki ay var. Biz de bu dönem içerisinde hedeflerimizi belirledik, doğru bir şekilde hedeflere doğru gidiyoruz. İyi yoldayız diye düşünüyorum. Hayalimizdeki kadronun eksik parçalarının tamamlanmaya başlayacağını söyleyebilirim."

"MOURINHO'NUN İKİ SÜRPRİZİ VAR"

"Topuk Yaylası'nda milli futbolcularımız olmayınca, Mourinho geri kalan oyuncularımızla daha çok ilgilendi. Sürpriz iki, üç isimden bahsetti. İsim vermek istemiyorum, hocamızın bizimle paylaştığı konular bunlar. Taraftarımız şunu bilebilir; hocamız oradaki futbolcuların kalitesinden çok memnun. Topuk Yaylası'nın çok iyi olduğunu söyledi, 'İki tane sürprizim var size' dedi. Biliyorsunuz İsmail Yüksek de böyle bir kampta, bir hazırlık maçıyla parladı ve ondan sonra takımın değişmezlerinden olmuştu. Mourinho da iki futbolcu için bunu söyledi. Çok iyi geliyorlar dedi. Bu bizi çok mutlu etti. Onun dışında da çok güzel geçti kamp."

"ÇAĞLAR DİK DURDU"

"Çağlar Söyüncü değeri 30-40 milyonlarda olan ve çok yakın zamanda da bu fiyatları konuşulmuş bir futbolcu, bizde kiralıktı. Böyle bir oyuncuyu takıma katmak Atletico Madrid onu oynatmak için direniyorken çok kolay değil. Almaya kalkıyorsunuz, Atletico 15'ten aşağı vermeyiz diyor. Son 20 gündür her gün, her gün dokuyarak buralara getirdik ve imzayı attık. Mario Branco ve Çağlar'ın çok büyük etkisi var. Çağlar'ın maddi konularda Başkanımızla bir konuşması var beni çok mutlu etti. Fenerbahçe'yle ilgili o kadar yüksek ki, 'Biz ailece Fenerbahçeliyiz' dedi, hepimizi çok etkiledi. Çağlar'ın dik duruşu, Atletico Madrid'in konuya anlayış göstermesini gerektirdi açıkçası. 4-5 talibi vardı en az. Çağlar seçenekleri yok etti, Fenerbahçe'yi tek hedef gösterdi."

"DÜNYA YILDIZIYLA ANLAŞTIK MOURINHO İSTEMEDİ"

"Seçimden önce dünyaca ünlü bir yıldızla anlaştık ve Mourinho'ya da bunu sorduk. Seçime giriyoruz, o ismi söyleyebiliriz, başkanımız için avantaj olacak. Her şeyi ayarladık. Sevgili Mourinho, 'Bu oyuncu gelirse, benim o pozisyonda düşündüğümüz oyuncumu bozar' dedi. Ama 'Alırsanız kulübün kararıdır' dedi. Top bize geldi, oturduk başkanla beraber; seçimde etkili olur, taraftar heyecanlanır ama hocanın orada çok beğendiği bir oyuncu var. Başkanımız, 'Ben seçim kazanacağım diye Fenerbahçe'ye zarar veremem' dedi ve biz o transferi yapmadık."

"Forvette hocamızın listesindeki 1 numarayı getiriyoruz. Henüz bitirmedik ama son aşamadayız. Forvet için öyle isimlere hayır dedi ki şaşırdık. Hocamızın kafasında bir plan var ve o plana uygun 1 numaralı oyuncu geliyor."

BATSHUAYI VE EDIN DZEKO KONUSU

"Batshuayi Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Biz istesek zaten sözleşmesini uzatırdık. Fenerbahçe istedi, Batshuayi uzatmadı diye bir durum olmadı. Sezon bitti, bizden bir talebi oldu. Biz de Fenerbahçe'nin çıkarları için bu rakamın Batshuayi'ye verilmemesi gerektiğini düşündük. Batshuayi bizim zaten üçüncü forvetimiz olacaktı kalsaydı. Bir tane yıldız forvet getireceğiz. Dünya markası Dzeko var. Futboldan anlayan herkes Batshuayi'yi üçüncü görecek. Üçüncü gördüğümüz futbolcu bizden ciddi bir para istemiş, biz bunu vermeyince o da tamam diyerek 'Başka kulübe gideceğim' dedi. Menajeri açık açık Mario'ya söylüyor, Mario da 'Yolunuz açık olsun' diyor. İsteyen istediği anlamı çıkarsın."

"Dzeko kalacak. Şunu net olarak söyleyebilirim Dzeko kalmak istiyor. Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu, biz de kalmasını istiyoruz, hocamız da kalmasını istiyor. Futbolda tabii bir anda astronomik bir teklif gelir bilemeyiz. Forvet planlamasında taraftarımıza bir sürprizimiz olabilir. Forvet konusunda hocamız çok iştahlı. Devamında bir isim daha düşünebiliriz."

FERDİ KADIOĞLU HEPİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ

"Başkanımız için Ferdi çok değerli hepimiz için çok değerli... Biz, Ferdi gitmek istemezse Ferdi'yi asla satmayız bunu net söyleyebilirim. Bugün 40 milyon Euro'yu getirin; Ali Koç, Ferdi'yi satmaz. Bu benim görüşüm. Bizim konuşmalarımızdan da aldığım izlenim bu. Tek bir şey bu büyüyü bozabilir, o da Ferdi eğer kalkıp bu kadar ısrara rağmen “Ben gitmek istiyorum” derse aynı şey benim de başıma geldi çocuk geldi bana “Gitmek istiyorum” dedi. Futbolcu gitmek istiyorsa gitmeli. O gitmek isterse o zaman tabii ki başkanımız o astronomik rakamı talep eder. Başkanımızın astronomik rakamı astronomiktir bence. Ali Koç'un sattığı oyunculara bir bakarsanız şimdiye kadar rakamlar dikkat ederseniz hep astronomik. Niye? Çünkü başkanın önceliği hep Fenerbahçe. Biz, burada taraftarı temsil ediyoruz. Hepimiz bu görevdeyiz Fenerbahçe taraftarını temsilen. Burada vereceğimiz her kararın kulübün menfaati için olması lazım. Başkanımız da dikkat ederseniz oyuncuları niye satmıyor? Çünkü onlar hep değerli oyunculardı ama kulübün menfaati, çizgisi vardır futbolda. Kalkıp 40 milyon 50 milyon diyorsun bunlar başka rakamlar burada başka şey konuşulur. 30 milyonun üzeri Ferdi için bana göre teklif gelebilecek bir miktar. Türkiye rekoru da olur zaten gelmiş geçmiş rekoru kırmış olur. Ama ona rağmen Ferdi gitmek istemiyorum desin başkan asla Ferdi'yi yollamaz. İrfan Can Kahveci ve Oosterwolde transfer teklifleri alıyorlar. Şu anda öyle bir dönem yaşıyoruz ki futbolcularımıza teklif yağıyor. Mario'nun telefonu durmuyor."

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA GELEN TEKLİFLER

"İrfan teklif var, İsmail birçok teklif var, Ferdi çok çok teklif var ısrarlı bir takım var yani artık gözü dönmüş durumda takımın. Oosterwolde'ye çok ciddi teklif var. Teklif gelecek bu çok normal. Kadroyu korumak çok büyük bir başarı. Geçen sene öyle bir dönem yaşanmış ki Fenerbahçe'de. Son 2 sene %80 başarı var transferde dikkat edin Türkiye'deki en yüksek başarı Fenerbahçe'de. Devamlı teklif yağmış, bir kısmı gitmiş büyük yüksek yüksek ama onların yerine daha iyileri gelmiş ve geçen seneki kadro rekor kırmış. 200 milyonluk bir kadro geçen seneki kadro. Transfermarkt değerinden bahsediyorum aslında daha yüksektir her zaman. Bu takım 200 milyonluk kadroyu oluşturarak gelmiş geçmiş en pahalı takım oldu mu? Bu sene bir rekor daha kıracağız daha da yukarı çıkaracağız, daha da pahalı olacak bu takım ama bunun için de taraftarlarımızı şunu çok iyi anlaması lazım bu oyuncuları tutmak, Çağlar'ı almak, Ferdi'yi tutmak, bunlar da bir olay şimdi bir yandan da biz buna uğraşıyoruz. Bunu da sağlamak, üzerine oyuncu getirmek lazım. Hiç o tarafı kimsede yok mesela bu oyuncular kalacak da... İsmail'i bizim o kadar teklife rağmen konsantre bir şekilde takımında tutmamız lazım. Giderlerse şöyle bir durum var; orada yapacağımız tek şey her zaman yerine daha iyisini getirmek."

"BİRLİK, BİRLİK, BİRLİK"

"Taraftarımızdan şunu rica ediyorum; birlik dönemini yaşayacağız beraber, hep beraber birbirimizi daha çok motive ederek futbolcularımızı destekleyerek hocamızı da tam anlamıyla mutlu ederek tarihi bir sezon yaşamak istiyoruz. Buradan şunu özellikle söyleyeyim; biz bu sene Jose Mourinho'yu getirdik, 15 dakikada imza töreninin biletleri tükenmişti. Karşılama törenini bu kadar dolu statta yaptığımız bir hocamız varken kadromuz da geçen sene rekor puan toplamışken bunun üzerine takviyeleri de yapacakken bizden daha fazla kim ümitli olabilir ki şu anda? Her zaman söylüyorum; bu sezonun kilidi “birlik, birlik, birlik.”

"En-Nesyri şu anda transfer gündemimizde. Ama tabii ki transferde “O olur; bu olur” bilmem. Tam anlamıyla gündemimizde ve yakın olduğumuz oyuncu. Öbür oyuncumuz da açıkçası bizim adaylarımızdan biri. Çok yüksek kalitede bir oyuncu ama devamıyla ilgili şu anda bir şeyler söyleyemem."

MOURINHO İLE ÇALIŞMAK NASIL BİR DUYGU?

"Tabii ki ben mesleğim gereğinde dünyada medya konusunda çok önemli zekalarla buluşup çok toplantı yaptım. Futbol konusunda da tabii ki 30 yıldır futbolun bir yerinde oldum ve son dönemde de ciddi derece içindeyim aslında ama medyadan geldiğim için de futbol dünyasındaki birçok kişilerle de arkadaşlık kurabildim teknik direktörlük seviyesinde de tabii. Şöyle söyleyeyim; karşınızda böyle üstün bir zeka gördüğünüz zaman onu dinlerken etkileniyorsunuz. Sonuçta futbol hastasıyız ve karşımdaki insan değişik ülkelerde şampiyonluk yaşamış kariyeri saymakla bitmeyecek bir insan o zaman tabii ki bizim ona bakış açımız hep pozitif ve ondan bir şey öğrenme ondan bir şey alma üzerine oluyor o yüzden bu ilişki aslında çok güzel masum bir ilişki oldu. Jose ile birbirimize hep böyle dertleşe dertleşe konuşa konuşa o futbol dünyasındaki anılarını anlattı, ben Türkiye'de yaşanan birçok problemi anlattım ve ciddi derecede arkadaş olduk. Başkanımız, Jose Mourinho için çok önemli bir figür çünkü inanın Türkiye'ye gelmesinde çok önemli bir etkisi oldu. Ali Koç figürü yurt dışında zaten önemli bir figür içinde zaten bildiğimiz figür olduğu için hatırlarsanız bizim görüşmeleri sonunda karar verdikten sonra iki gün sonra biz iş bitmişti zaten hemen çabuk bir şekilde onunla önemli bir safhaya geldik. İlişki dediğiniz zaman da bu ilişkinin uzun bir ilişki olmasını diliyorum, inşallah başarılarla dolu bir ilişki olmasını diliyorum ama bu ilişkinin kuvveti sadece bende değil o bizim işte başkanımızdan başlayan Mourinho, Acun, Mario ilişkisinin Ahmet Ketenci ile beraber olan bu ilişkinin kuvveti bence bizi başarıya inşallah götürecek. "

MAÇA CEFERIN'İN DAVETLİSİ OLARAK GİTTİK

"Biz UEFA başkanı Sayın Ceferin'in davetlisi olarak gittik. Sayın Ceferin hem başkanımız Ali Koç'un yakın dostu hem de benim de dostum. Ondan gelen davetiyeyle maça geldik ve onun misafiri olduk."