UEFA Türklere ceza vermek için bahane arıyor! Bunu adı ikiyüzlülük

EURO 2024 Futbol Türkiye Milli Futbol Takımı UEFA FIFA
UEFA Türklere ceza vermek için bahane arıyor! Bunu adı ikiyüzlülük

UEFA, milli futbolcu Merih Demiral'a bozkurt işareti nedeniyle iki maç men cezası verdiğini açıkladı. Ancak UEFAve FIFA'nın daha önce verdiği kararlar, ikiyüzlülüğün kanıtı gibi...

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Türkiye'nin Avusturya'yı elediği maçta iki golümüze imza atan Merih Demiral, sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA'dan iki maç men cezası aldı. Aynı UEFA, İngiliz futbolcu Jude Bellingham'ın gol sevincinde yaptığı müstehcen harekete ise 1 yıl ertelemeli bir maçtan men cezası vermekle yetindi. Yani İngiliz futbolcu, hareketini tekrarlamadığı takdirde maçlarda oynamaya devam edecek.

Merih Demiral kararı sonrası gözler daha önce verilen emsal kararlara çevrildi.

2018 Dünya Kupası'nda İsviçre'nin Arnavut asıllı yıldızları Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka, Sırbistan'ı 2-1 yendikleri maçta attıkları galibiyet golü sonrası sevinçlerini Arnavut Kartalı işareti ile yaşamıştı.

FIFA, iki futbolcuya men cezası vermezken, 10'ar bin İsviçre Frangı ceza kesmişti.

Şu anda Fenerbahçe'de forma giyen Sırbistan Milli Takımı kaptanı Dusan Tadic'in çetnik selamı da UEFA tarafından sessizlikle karşılanmıştı.

ASKER SELAMINA DA TAHAMMÜL EDEMEMİŞLERDİ

Konu Türkiye olduğunda farklı bir tutum sergileyen ve her davranışı cezaya değer gören UEFA, TSK'nın operasyonda olduğu bir dönemde Milli Takım oyuncularımızın asker selamıyla verdiği desteğe de tahammül edememiş ve neredeyse tüm Milli Takım kadromuza kınama cezası vermişti.