Mourinho'nun Galatasaray planı belli oldu! Dzeko-En Nesyri arasında kararını verdi

Fenerbahçe Jose Mourinho Galatasaray
Mourinho'nun Galatasaray planı belli oldu! Dzeko-En Nesyri arasında kararını verdi

Fenerbahçe’de, Kasımpaşa galibiyeti sonrası gözler Galatasaray derbisine çevrildi. Takımına bir gün izin veren Jose Mourinho, oynanacak derbi için Edin Dzeko hakkında bir karar verdi...

Süper Lig’de geçtiğimiz haftayı 2-0’lık Kasımpaşa galibiyetiyle kapatan Fenerbahçe’de artık gözler, gelecek hafta sonu Galatasaray’la oynanacak maça çevrildi. Paşa karşısında teknik direktör Jose Mourinho, alınan 3 puana sevinirken, takımının ortaya koyduğu performanstan çok da memnun kalmadı.

Özellikle ikinci yarıda oynadıkları futbolun daha iyi olması gerektiğine vurgu yapan Mourinho, bu akşam erteleme maçı oynanacak Galatasaray’ın bu durumunun kendileri için bir avantaj olmadığını söyledi.

'ÇOK İYİ HAZIRLANACAĞIZ'

Fanatik'te yer alan habere göre Mourinho, “3 günlük bir süre, bir takımın toparlanması için yeterli. Biz de bu süreci iyi bir şekilde hazırlanarak geçirip, sağlam bir şekilde sahada olacağız” açıklamasını yaptı. Portekizli hoca, Kasımpaşa mücadelesi sonrasında takımına dün izin verdi. Mou’nun, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Şimdi biraz dinlenin ve kafanızı boşaltın. Sonrasında sadece hafta sonuna odaklanın” dediği öğrenildi. Kanarya’da derbi mesaisinin hazırlıkları ise bugünden itibaren başlayacak.

KOSTIC GERİ SAYIMDA

Takıma katılan son isimlerden Filip Kostic, teknik direktör Jose Mourinho tarafından Kasımpaşa maçının kadrosuna alınmamıştı. Ferdi Kadıoğlu’nun sol taraftaki boşluğunu doldurması planlanan Kostic’in, bu hafta yapılacak idmanlardaki performansına göre, Galatasaray derbisinde 11’de olup olmayacağı netlik kazanacak.

DERBİDE KAPTAN DZEKO SAHADA

Sarı-Lacivertliler’in, Kasımpaşa karşılaşmasında santrfor pozisyonunda mücadeleye Youssef En-Nesyri ilk 11’de başlamıştı. Deplasmandaki karşılaşmada isteği ve hırslı görüntüsüyle dikkat çeken EnNesyri’nin, henüz yeni takımının oyun sistemine tam olarak uyum sağlayamadığı gözlemlenmişti.

Teknik direktör Jose Mourinho’nun, derbiyi düşünerek sonradan oyuna sürdüğü Edin Dzeko’yu, Kadıköy’deki maçta ilk 11’de oynatacağı bildirildi. Maçın gidişatına göre ise bu kez Faslı oyuncunun ikinci yarıda şans bulması bekleniyor.