Alperen Şengün'ün sözleşmesinden 'son senesinde serbest kalır' maddesi çıktı

NBA Basketbol Haberleri Alperen Şengün
Alperen Şengün'ün sözleşmesinden 'son senesinde serbest kalır' maddesi çıktı

185 milyon dolar karşılığında Houston Rockets'a imza atan Alperen Şengün'ün sözleşmesinde "Oyuncu eğer isterse son senesinde serbest kalabilir" maddesi bulunuyor.

Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, takımı ile beş yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. NBA'in resmi sitesinden duyurulan anlaşmaya göre genç pivot bu süre karşılığında 185 milyon dolar (6 milyar 335 milyon TL) kazanacak ve kontrat son yılında oyuncu tarafı için uzatma opsiyonu da içeriyor; yani basketbolcu eğer isterse son senesinde serbest kalabilecek.

ALPEREN EN İYİ GENÇ PİVOT

Houston Rockets, önümüzdeki dönem harcamalarından önemli ölçüde feragat ederek Türk basketbolcuyu takımda tutmayı tercih etti. Ulusal Basketbol Ligi'ndeki 'ücret tavanı' uygulamaları çerçevesinde kulübün oyuncuya teklif edebileceği maksimum ücretin, 225 milyon dolar olduğu belirtilirken, Houston ekibinin teklifi bu rakamın biraz altında gerçekleşti.
NBA'in yaptığı açıklamada 'Alperen Şengün, Houston'da geçirdiği üç sezonda NBA'in en iyi genç pivotlarından biri haline geldi' ve 'Şengün, Batı Konferansı sıralamasındaki yükseliş trendini sürdürmeyi hedefleyen Rockets ile dev bir sözleşmeye imza attı' ifadeleriyle Türk basketbolcuya ilişkin ifadelere de yer verildi.

ÜCRET KONUSUNDA GİDİP GELDİLER

Amerikan basını da yeni imzaya ilişkin gelişmelere geniş yer ayırdı. New York Times'taki haberde "Alperen Şengün pazartesi günü çaylak düzeyindeki sözleşme uzatmaların son gününde bitime dakikalar kala yeni sözleşmeye imza attı. Yaz başından beri Rockets ve Şengün'ün temsilcileri anlaşma yapıları ve ücret konusunda gidip geldiler. Rockets yetkilileri oyuncu tarafının müzakere masasına dönüp bu teklifi kabul edecekleri konusunda umutluydular ve öyle de yaptılar" değerlendirmesi yapıldı.

Alperen Şengün geçtiğimiz sezon maç başına 21,1 sayı, 9,3 ribaund ve 5,0 asist ortalamaları yakaladı.

OYUN KURMA BECERİSİNE EK OLARAK...

The Athletic'te oyuncunun kulübüyle sözleşme uzatmasına ilişkin bir değerlendirme yazısına yer verildi. California merkezli yayın organındaki makalede şu satırlar dikkat çekti: "Alperen Şengün, Rockets takımının merkezi figürü haline geldi. Hızla yükseldi ve meslektaşları ve yorumcular arasında saygı kazandı. Oyun kurma becerisine ek olarak, pota altı savunması ve savunmadaki çok yönlülüğünü geliştirerek alçak postta gelişmiş ayak hareketleriyle hücumda bir dayanak noktası oldu. Birçok Rockets koçu yaz boyunca Şengün ile Türkiye'de uzun süre geçirdi ve onu formda tuttu."

JOKİC VE SABONİS'İN VARİSİ

NBA'de yeni sezon bu sabaha karşı oynanan New York Knicks-Boston Celtics, Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers maçlarıyla başladı. Washington Post gazetesi her sezon başı yaptığı geleneksel NBA'in en iyi 100 oyuncu listesini yayınladı. Geçtiğimiz yıllarda burada adı geçmeyen Alperen, ilk kez listede yer aldı ve kendisine 45. sırada şu yorum eşliğinde yer verildi: "Türk basketbolcu, hücumdaki dayanak noktaları olarak gelişen yaratıcı pivotlar Jokic ve Sabonis'in stilistik bir varisi olarak ortaya çıktı." (Skorer)

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın