Beşiktaş'ta Mert Günok, Ersin Destanoğlu yoksa Göktuğ Baytekin var!

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi Giovanni van Bronckhorst
Beşiktaş'ta Mert Günok, Ersin Destanoğlu yoksa Göktuğ Baytekin var!

Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun sakatlıklarıyla sarsılan Beşiktaş'ta Lyon karşısında kaleyi 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin koruyacak.

Beşiktaş'ta kaleci belirsizliği yaşanıyor. Kaptan Mert Günok omzundaki sakatlığı yüzünden Fransa’ya götürülmeyecek. Adale sakatlığı bulunan Ersin Destanoğlu’nun da maçta forma giymesi zor görünüyor. Tedavisine devam edilen Ersin dünkü idmana da çıkmadı. Fedakarlık yaparak Lyon’a karşı oynamak isteyen Ersin’in durumu bugün netlik kazanacak. Siyah-beyazlı kaleci idmanda kendisini iyi hissetmesi halinde maç kadrosuna alınacak.

HAZIRLIK MAÇLARINDA SADECE 1 GOL YEDİ

Ersin, Fransa’ya götürülmesi halinde bile yedek soyunabilir. Bu durumda Lyon’a karşı kaleyi büyük olasılıkla 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin koruyacak. 20 Kasım 2004 doğumlu Göktuğ geçen sezon hiç resmi maç oynamadı. Bu sezon da henüz resmi bir maça çıkmadı. Göktuğ son olarak Beşiktaş ile Başakşehir arasında 30 Nisan 2023’te oynanan U19 Elit Ligi Play-Off yarı final maçında görev yapmıştı. 1,86 boyundaki Göktuğ yaz hazırlık kampında 3 maçta şans buldu ve olumlu performans sergiledi. Sakaryaspor, Grazer ve Shakhtar Donetsk’le oynanan maçlarda ikinci yarılarda 45’er dakika forma giyerken sadece 1 gol yedi.

GÖKTUĞ HESP VE GİO'NUN BEĞENİSİNİ TOPLAMIŞTI

Sakarya ve Grazer maçlarını gol yemeden bitiren genç file bekçisi, Shakhtar maçında 1 gole engel olamadı. Özellikle Shakhtar maçında çok sayıda kurtarışa imza atan Göktuğ, kaleci antrenörü Ruud Hesp ve Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’un beğenisini kazanmıştı. Kartal’da Göktuğ’un yanı sıra 18 yaşındaki diğer genç kaleci Emir Yaşar’ın oynama ihtimali de bulunuyor. (Milliyet)

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın