Kararlılığın sonucu: 5-0

Geçen sezonun şampiyon kadrosu ve hocasına karşı henüz yapılanmasının yarısına bile gelememiş bir Beşiktaş çıktı Süper Kupa'da sahaya.

Mağlubiyet rekoru kıran takımın ilk 11'inde sadece üç yeni transfer vardı.

En az dört transfere daha ihtiyaç varken üstelik...

Ancak geldiği gün burun kıvrılan van Bronckhorst, kısa sürede hem oyunculara dokunmayı hem de takımın havasını değiştirmeyi başarmış.

Daha ilk andan rakip kaleyi düşünen, bunun ödülünü henüz ilk dakikada Nelsson'un hatasında alan, 4-0'dan sonra da zihniyetini değiştirmeyen, 5-0'ı bulan bir takıma dönüştü Beşiktaş.

Olması gerektiği gibi...

KARARLILIK VAR

Van Bronckhorst ve oyuncuların Süper Kupa Finali'nde Galatasaray'a karşı gösterdiği kazanma kararlılığı, aslında yönetimin transfer döneminde gösterdiği duruşun bir devamı.

Hasan Arat, Hüseyin Yücel ve Beşiktaş'ı yönetenler sadece Rafa Silva ve Ciro Immobile'yi İstanbul'a getirmedi.

Bu transferleri yaparak camianın üzerindeki ölü toprağını kaldırdı. "Beşiktaş bu kalitede topçularla, kazanmaya oynar" diyerek bir standart belirledi.

"Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın bütçesi, kalibresi buysa, bizimki de bu" mesajı verdi.

Sadece alırken değil vedalaşırken de ara çözümlere gitmedi, kararlı durdu. "Gerekiyorsa fesheder göndeririz" dedi, gönderdi.

Bu kararlı duruşun neticesinde de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray karşısında 5'i arayıp bulan ve sezona kupayla başlayan Beşiktaş ortaya çıktı.

FARKLI GALİBİYETE RAĞMEN...

Beşiktaş'ın bu kutlamayı sezon sonunda da yapabilmesi için sezona müthiş bir havayla girmesi lazımdı bunun için de olabilecek en iyi senaryo gerçekleşti ve siyah-beyazlılar, Galatasaray'ı 5-0 yendi.

Ama hala direkt 11 oynayacak en az 4 transfere ihtiyaç var. Sezon çok uzun, farklı iklim şartlarında zor deplasmanlar, Avrupa Ligi maçları oynanacak.

Yeni transferler gelip direkt etki etmiş olabilir, orta sahada Al-Musrati ve Gedson form tutmuş olabilir ancak Kartal'ın kadro derinliği kuvvetli değil. Mutlaka takviye gerekli.

Futbol Beşiktaş Süper Kupa Galatasaray