Abdülkadir Ömür'den Manchester City itirafı: Uykularım kaçıyor

Abdülkadir Ömür, yıllar önce Premier Lig'ten teklif geldiğini, ayrılmak istediğini belirtmesine rağmen o dönemde Ertuğrul Doğan ve Ahmet Ağaoğlu'nun "1 yıl daha Trabzonspor'da kal" ricası üzerine transferinin gerçekleşmediğini söyledi.

Yıllar önce Manchester City'den gelen transfer teklifiyle ilgili Abdülkadir Ömür, "Kariyerimdeki kırılma anı açık ara Manchester City teklifiydi. Bazı geceler hala uykumu kaçırıyor. O dönem başkanımıza da 'Bu kadar yükseğe nasıl çıktılar' demiştim. Manchester City 26 milyon euro teklif etmişti. Reddettiklerinde çok yutkundum. Bir şey diyemedim. Bırakmadılar. Kariyerimde kırılma noktasıydı. Elbette kalınca Trabzonspor'daki çocukluk hayalim olan şampiyonluğu yaşadım. Premier Lig hayalini gerçekleştirmek için İngiltere'ye geldim. Acun abiyle hayalimizdeki ortak noktamız Premier Lig'e çıkmak. Herkesin de hayali bu. Dünya futbolunun en çok izlendiği, futbolcunun oynamaktan keyif aldığı bir lig. Yastığa her kafamı koyduğumda o zaman Premier Lig'den gelen teklifi acaba neden kabul etmediklerini düşünüyorum. Çok düşününce de işin içinden çıkamıyorum. Premier Lig'e çıkmanın hedefiyle yaşıyorum." dedi.

Ligin çok kaliteli olduğuna değinen Abdülkadir Ömür, "Çok fazla Türkiye'den izlenmediği için lig küçümseniyor olabilir. Fiziki ve tempo olarak dünya futbolu üzerinde ilk 6'ya girebilecek seviyede. Buraya geldikten sonra inanın Premier Lig'in bir altındasınız, çok yakınsınız ama bir o kadar da uzaksınız. Rekabet ortamı olan bir lig." ifadelerini kullandı.

"İngiltere'de insanlar bizim futbol anlayışımıza saygı gösteriyor"

Bir gazetecinin, "Türkiye'deki futbolcuların yaşadığı baskı ve stres ile İngiltere'deki baskı ve stres aynı mı?" şeklindeki sorusuna Abdülkadir, şu yanıtı verdi:

"Trabzonspor, baskının ve stresin en merkezi yerlerinden birisiydi. İngiliz taraftarı ile Türk taraftarı arasında en büyük fark maçı kaybettiğimiz zaman, 3-0 da yenilsek taraftar takımı çağırıp destekliyorlar. Bu maçı unutup 3-4 gün sonra maç olduğunu hissettiriyorlar. Trabzon'da herhangi bir maçı kaybettiğimiz zaman 'dışarı çıksak insanlar bize kızacaklar mı?' düşüncesine kapılıyorduk. Bu durum futbolcunun mental olarak bir sonraki maça hazırlanmasını zorlaştırıyordu. İngiltere'de insanlar bizim futbol anlayışımıza saygı gösteriyor. Tek maç üzerinden bizi değerlendirmiyorlar. Türkiye'de bu olaylar günü birlik oluyor. O gün kötüysen, kaybettiysen acımasız bir şekilde yargılanabiliyoruz."

Abdülkadir Ömür, İngiltere'de Acun Ilıcalı'nın sadece tebrik için soyuna odasına girdiğini dile getirdi.

Her antrenmandan sonra özel olarak çalıştığını belirten Abdülkadir, "Altyapı olarak Türkiye'de çok önem verilmediğini üzülerek görüyorum. İngiltere'de futbolculara maçlara mental olarak çok daha iyi hazırlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Hull City Son Dakika Trabzonspor Spor Haberleri
Trabzonsporlu baba oğluna "Bakasetas" adını verdi Futbol
Bankalar Birliği ne demek? Kulüpler neden Bankalar Birliği'nden çıkmaya çalışıyor? Son Dakika
Şenol Güneş: Mazeret ararsak buluruz Trabzonspor
Rafa Silva sertliğe maruz kaldı Futbol
Şenol Güneş'e bir mesaj bırak! Futbol
Taraftara sorduk! Uğurcan Çakır mı? Mert Günok mu? Futbol