Paris 2024'te kadın boksör Carini'nin karşısına 'cinsiyet uygunluk' testinden geçemeyen Khelif'i çıkardılar!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks branşında mücadele eden İtalyan boksör Angela Carini, geçtiğimiz sene cinsiyet uygunluk testinden geçemeyen Cezayirli rakibi Imane Khelif ile karşı karşıya geldi. 46. saniyede havlu atan Carini rakibi Khelif'in elini sıkmadan ringden ayrıldı...

Tartışmalı açılış töreniyle tepki çeken Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, bu kez bambaşka bir skandalla çalkalanıyor.

CARİNİ ÇENESİNE ALDIĞI DARBE SONRASI RİNGDEN ÇEKİLDİ

Boks branşında 66kg kategorisinde mücadele eden İtalyan boksör Angela Carini, son 16 turunda Cezayirli boksör Imane Khelif'le karşılaştı. Carini 46 saniye sonra çenesine aldığı darbe sonrası ringden çekilmek zorunda kaldı. Maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Carini, rakibi Khelif'in elini sıkmadı.

KHELİF CİNSİYET UYGUNLUK TESTİNDE BAŞARISIZ OLMUŞTU

Yaşananlar sonrası Khelif'in kadınlar branşında yarışmaması gerektiği tartışılıyor. Çünkü Khelif 2023 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda, cinsiyet uygunluk testinde başarısız olduğu gerekçesiyle diskalifiye edilmiş ve bu durum Cezayirli sporcunun olimpiyatlarda yarışmasına dair uluslararası düzeyde tartışmalara yol açmıştı. Hali hazırda da testosteron seviyesi yüksek çıkan Khelif'in Olimpiyat Oyunları'nda yer alıp, almaması tartışılıyor.

Paris Olimpiyatlarında skandal Cinsiyet testini geçemeyen Imane Khelife tepkiler çığ gibi Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabilir

CARİNİ GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Aldığı yumruk sonrası ringde yere çöküp ağlayan İtalyan sporcu Carini, maç sonrası yaptığı açıklamada da gözyaşlarını tutamadı. İtalyan boksör 'Hayatımda hiç bu kadar sert yumruk yememiştim. Artık karar IOC'nin.' dedi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Spor Haberleri