Milli judocu Salih Yıldız, 2024 Paris Olimpiyatları Oyunları'nda 5. oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları judo erkekler 60 kiloda milli sporcu Salih Yıldız, bronz madalya müsabakasında Japon Ryuju Nagayama'ya kaybetti ve olimpiyatlarda 5. oldu.

Paris 2024 Olimpiyatları Oyunları'nın ilk gününde milli judocu Salih Yıldız 60 kilo bronz madalya müsabakasında Japon judocu Ryuju Nagayama ile karşı karşıya geldi. Mücadelede Nagayama'ya mağlup olan Yıldız, olimpiyatları 5. sırada tamamladı.

Milli judocu, son 16 turunda Jamaikalı Ashley McKenzie'yi, çeyrek finalde de Gürcistanlı Giorgi Sardalashvili'yi yenerken, yarı finalde ise Fransız Luka Mkheidze'ye kaybetti.

Judoda erkekler 60 kiloda altın madalya, Kazak sporcu Smetov'un oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde yapılan judo müsabakalarında erkekler 60 kiloda Kazak sporcu Yeldos Smetov, altın madalya kazandı.

Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen ve Salih Yıldız'ın bronz madalya maçını kaybederek beşinci tamamladığı müsabakaların finalinde Yeldos Smetov, Fransız Luka Mkheidze ile karşı karşıya geldi.

Rakibi karşısında son bölümdeki üstün oyunuyla galip gelen Kazak sporcu, ülkesine judodaki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Bu kategoride İspanyol Francisco Garrigos ile Japon Ryuju Nagayama, bronz madalyanın sahibi oldu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Son Dakika Olimpiyatlar