Alpine'in yeni takım patronu Oliver Oakes oldu!

Formula 1 takımlarından Alpine, yeni takım patronunun Oliver Oakes olduğunu duyurdu.

Formula 1, Belçika GP'nin ardından yaz arasına girdi. Alpine de ise yeni bir gelişme yaşandı.

Fransız ekibi, yeni takım patronunun Oliver Oakes olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, BWT Alpine F1 Takımı, Oliver Oakes'u yeni Takım Patronu olarak duyurmaktan mutluluk duyuyor. Oli yaz tatilinin ardından başlayacak ve Renault Grubu CEO'su Luca de Meo'ya rapor verecek. 36 yaşındaki Britanyalı, görevine başladığında, takım yeni ve dinamik atamasıyla geleceğe bakarken Formula 1 tarihindeki en genç ikinci Takım Patronu olacak." denildi.

Oliver Oakes verdiği demeçte "BWT Alpine F1 Takımı'nı rekabetçiliğe geri döndürme fırsatı verdikleri için Luca de Meo ve Flavio Briatore'ye son derece minnettarım. Takımın özünde yetenekli insanlar ve mükemmel kaynaklar var ve bu sezonun geri kalanında ve uzun vadede birlikte çok şey başarabileceğimize eminim. Yaz tatilinden sonra çalışmaya başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Oliver Oakes kimdir?

Oliver Oakes, nredeyse on yıldır dünya çapında ve ulusal sahnede tek koltuklu yarışmalarda ön sıralarda yer alan Hitech Grand Prix'i 2015 yılında kurdu. Eski bir yarış pilotu ve 2005 yılında dünya karting şampiyonu olan Oli, Hitech Grand Prix'de bir kazanma kültürü yaratarak yarıştığı her şampiyonada yarış zaferleri elde etmenin yanı sıra günümüzün en önde gelen sürücülerinden bazılarının kariyerlerini ilerletmeye yardımcı oldu.

CEO Luca de Meo, Oliver için, “Oli'yi takıma davet etmek ve onun bu sporun şimdiye kadar gördüğü en genç Takım Müdürlerinden biri olması bizim için bir zevk. Bu ekip gelecekteki başarı için inşa ediliyor ve bu, Oli'nin üst düzey bir göreve atanmasıyla vurgulanıyor. Onun yarışa olan coşkusunu, enerjisini ve tutkusunu kullanmayı ve bu zihniyeti tüm takıma hayata geçirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Motor Sporları Formula 1