Bir dönem sona eriyor, efsane isim veda ediyor! Muslera'dan son karar...

Galatasaray'da forma giymeye başladığı 2011-12 sezonundan bu yana 7 Süper Lig, 6 Süper Kupa ve 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Fernando Muslera, sezon sonunda sarı-kırmızılı takıma veda etmeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı takım için 519 maçta görev alan ve bu alanda rekorun sahibi olan Uruguaylı kaleci, 14 yıllık Galatasaray kariyerini noktalayıp ülkesine dönecek ve orada jübile yapacak.

Sarı-kırmızılı formayı tam 14 senedir terleten Fernando Muslera, sezon sonunda ülkesi Uruguay'a dönmeyi planlıyor. 30 Haziran 2025'te kontratı sona erecek olan 38 yaşındaki kaleci, Uruguay'da jübile yapmak istiyor. Takım kaptanı Muslera, sarı-kırmızılı kulüpteki serüvenini 14. sezonunda sona erdirmeye hazırlanıyor.

Fotomaç'ın haberine göre; geçtiğimiz günlerde Uruguay'da bir kulüp satın alan Muslera, kariyerini ülkesinde tamamlamak istiyor. Okan Buruk da konuyla alakalı olarak, "Ailesi orada. Çocukları, eşi orada. Ülkesine dönme düşüncesi var" sözlerini sarf etti.

2011-2012 sezonunda İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'dan transfer edilen Uruguaylı file bekçisi, Galatasaray'da tarih yazdı. Sarı-kırmızılı kulüple 7 Süper Lig, 6 Süper Kupa, 4 Türkiye Kupası sevici yaşayan Muslera birçok da rekora imza attı. Galatasaray formasıyla 519 maça çıkan Fernando Muslera, sarı-kırmızılı kulüp tarihinde en çok forma giyen yabancı oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Galatasaray Futbol Transfer Süper Lig Fernando Muslera