Yayın ihalesi ne oldu ve kim kazandı? TFF 1. Lig ve Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig yayın ihalesi sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde iptal olan yayın ihalesiyle ilgili karar bugün verildi. Bu doğrultuda, "2024 TFF 1. Lig ve Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak ve kim aldı?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Peki, yayın ihalesi ne oldu, kim kazandı? İşte detaylar.

Yayın ihalesi son dakika haberleri... Geçtiğimiz günlerde iptal edilen yayın ihalesi ile ilgili kritik gün geldi çattı. TFF'nin bildirdiği son teklif saati, bugün 13.00 itibarı ile doldu. Saran Medya ve beIN Sports'un yarıştığı yayın ihalesinde, kazanan yayıncı belli oldu. Bu doğrultuda, "2024 TFF 1. Lig ve Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak ve kim aldı?" sorusunun yanıtı da en çok arananlar arasında öne çıkıyor. Peki, yayın ihalesi ne oldu, kim kazandı? TFF 1. Lig ve Süper Lig maçları nereden, hangi kanaldan yayınlanacak? Detaylar haberimizde.

SARAN MEDYA İLE BEIN SPORTS YARIŞTI

Saran Medya ile beIN Sports yayın ihalesinde yarışan iki yayıncı oldu. Saran Medya, ilk ihale sürecinin ardından ikinci ihale sürecinde teklif vermezken beIN Sports teklifin artırdı.

YAYIN İHALESİ KİM KAZANDI?

2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının Devri hakkında düzenlenen ihalede Saran Medya ile beIN Sports (Digitürk) yer almıştı.

DHA'da yer alan habere göre, Saran Medya'nın teklifinin yıllık 142 milyon euro olduğu öğrenilirken, mevcut yayıncı kuruluş beIN ise 120 Milyon Euro'da kalmıştı.

Edinilen bilgiye göre; beIN rakamı yükselterek yıllık 160 milyon dolar'a çıktı. Saran Medya ise yeni bir teklif yapmadı.

TFF 1. LİG VE SÜPER LİG MAÇLARI HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

TFF, bugün yayın ihalesi ile ilgili toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Başkan Vekili Yalçın Orhan, TFF Başkan Vekilleri Yusuf Günay, Mustafa Eröğüt ve Alkın Kalkavan, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Dursun Özbek ve Göksel Gümüşdağ toplantıya katıldı.

Yapılan görüşmeler neticesinde yayın ihalesini beIN Sports kazandı. Resmi açıklamanın birazdan TFF tarafından yapılması bekleniyor.

"SARAN MEDYA'NIN TEKLİFİNİN ÜSTÜNE GEÇTİLER"

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, yayın ihalesiyle ilgili son dakika bilgisi verdi:

"3 yıl daha beIN Sports ile yola devam edilecek. beIN Sports, Saran Medya'nın teklifinin üzerine geçti. Saran Medya'nın teklifi 5 yılın ortalaması 150 milyon euro olacak şekildeydi. beIN Sports, bu teklifin çok daha üzerine çıktı. Net rakamı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) açıklayacak."

Süper Lig Son Dakika Spor Haberleri