Manchester City'den neden nefret ediliyor?

Premier League'e son yıllarda ambargo koyan ve İngilizlerin futbol kültürünü yerle bir eden Manchester City, taraftarların nefretini nasıl kazandı?

“Bizim yok olmamızı bekliyorlar ama sahada rakiplerimizden daha iyi olduğumuz için kazanıyoruz” Pep Guardiola...

2000'li yılların başında Manchester'ın mavi tarafı, kırmızı tarafına göre oldukça sıradan bir kulüptü. Defalarca kez alt liglere düşen ve çıktıları zaman da Premier League'in orta sıra takımlarından birisi olan City, 2008 yılında Abu Dabi grubu tarafından satın alındı. İşte tam olarak bu andan itibaren Manchester şehrinin rengi maviye dönmeye başladı. 2011-2012 sezonunda Premier League şampiyonu olan City, artık Ada'nın büyük takımları arasında yer bulmaya başladı.

GUARDIOLA SERÜVENİ

2016 yılında Guardiola'yla anlaşan Mavililer, 17-18 sezonundan sonra dünyanın en zor liginde tam 6 kez şampiyon oldular. 22-23 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzelerine götürdüler.

İngiliz taraftarlar City'nin bu başarılarının temelini tamamen paraya bağlıyorlar. City'nin futbol kültüründen uzak ve tarihsiz bir takım olduğunu düşünüyorlar.

Futbol kültürü Birleşik Krallık'ın en büyük gerçeklerinden birisi. Premier League'den 4.Lig takımlarına kadar her takımın taraftarı var. Stadyumları sürekli dolu ve futbol kalitesi çok üst seviye.

Sizce İngiliz taraftarlar haklılar mı? Yoksa Pep'in City'si sahip oldukları başarıları yalnızca çok çalışmalarına mı borçlular?

Futbol Manchester City İngiltere Premier Lig
Ortak noktaları bulabilir misin? Futbol
Sağanak yağış, futbola engel olamadı Amatör Futbol
Cristiano Ronaldo, Guardiola'nın prensini Arabistan'a getiriyor Futbol
Beşiktaş, minik taraftarı Konyaspor maçına davet etti Futbol
Uğurcan Çakır: Buraya gelen her oyuncu hak ederek geliyor Futbol
20 yıl önce diz kapağından vurulunca futbola ara vermişti; 400'üncü Süper Lig maçına çıktı Futbol