"20 yıllık seriyi bitiren maç"

20 yıllık bir yenilmemezlik serisi. Kadıköy'de yine bir derbi, favori Fenerbahçe. Her 4 futbolseverin 3'ünün Fenerbahçe kazanır dediği bir maç. 20 yıllık makus kaderin değiştiği gün. 23 Şubat 2020...

Kadıköy, bayram yeri. Stadyumu dolduran 40 bin Fenerbahçe taraftarı için, o maçın yalnızca iki sonucu var. Ya galibiyet, ya beraberlik. Maçın ilk bölümü kısır geçti. 20. dakikada Marcao, Vedat Muriqi'i biçti ve Fenerbahçe penaltı kazandı.

21'de Max Kruse, Fenerbahçe'yi penaltıyla öne geçirdi. Rakibine yanıt vermeyi geciktirmedi Galatasaray. İlk yarı bitmeden Donk'un kafa vuruşuyla 1-1 eşitliği sağladı. İkinci yarı stres seviyesi çok yükseldi maçta. Art arda sarı kartlar çıkmaya başladı.

66. dakikada Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, tribüne yollandı. 80'de oyunun sertliği meyvesini verdi. Falcao, penaltıdan Galatasaray'ı 1-2 öne geçirdi. Fenerbahçe, bu dakikadan sonra saldırdı, saldırdı, saldırdı...

Muslera kalesinde devleşti. Stres seviyesi git gide yükseliyordu. 84'te Deniz Türüç ve Belhanda, ettikleri kavga sonucunda kırmızı kart gördüler. Fenerbahçe, beraberlik için 90+7'ye kadar risk alarak saldırmaya devam etti.

"ONYEKURU'DAN KOŞU VAR"

Ardından kaptırılan bir top ve spikerden yükselen o ses. Onyekuru'dan koşu var. 90+7'de, Fenerbahçe golü ne zaman bulacak? Diye düşünürken Onyekuru, fişi çekti. Galatasaray, 20 yıl sonra, deplasmanda, seyircisinin önünde Fenerbahçe'yi yendi.
Tarihe, tarihi bir son verdi. Bu ve benzer içerikler için Kontrasporweb'i takip etmeyi unutmayın

Futbol Galatasaray Süper Lig Fenerbahçe
Sağır eden ses! "Stephen Appiah" Futbol
Derbi Jönü! Mauro Icardi... Futbol
Bülent Uygun'dan asker selamlı "Gaziler Günü" mesajı Sivasspor
Aslan'ın yeni evinde yaşadığı büyük hüsran Futbol
Karanlıklar içinde kaldırılan kupa Galatasaray
Ferdi Kadıoğlu'nun ilk gol sevinci Futbol