Van Bronckhorst çok rahat: Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun yerine 4 maç oynayan 19'luk yetenek

Ersin Destanoğlu'nun sakatlığı sonrası Mert Günok'la sarsılan Beşiktaş'ta 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin'in Lyon ve Galatasaray maçlarında forma giyeceği öğrenildi. Sezon başında Shaktar, Grazer, Sakaryaspor ve Bandırmaspor'a karşı gösterdiği başarılı performansla bir hayli göze çarpan 19 yaşındaki yeteneğin Van Bronckhorst'un en güvendiği oyuncular arasında yer aldığı belirtildi.

Gaziantep FK deplasmanında 2 puan bırakan Beşiktaş milli aradan sonra evinde çıktığı ilk maçta Konyaspor’u yenerek rahat bir nefes aldı. Bu kritik galibiyet, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı Lyon ve 4 gün sonra yine deplasmanda Galatasaray’la oynanacak zorlu maçlar öncesi siyah-beyazlılara ilaç gibi geldi.

SEMİH KILIÇSOY YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Genç yıldız Semih Kılıçsoy 7 resmi maç sonra ilk 11’de yer alırken kazandırdığı penaltı ve ortaya koyduğu futbolla yüzleri güldürdü. Kartal’ın bu maçtaki bir diğer kazancı Rafa Silva oldu. Portekizli yıldız ligde 5 maç sonra rakip ağları sallayarak suskunluğunu bozdu. UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax ve Frankfurt maçlarını da boş geçen Rafa Silva toplamda 7 karşılaşma sonra gol katkısı yaptı.

MUÇİ VİTRİNE ÇIKTI

İlk yarıda penaltıyı gole çeviren Ciro Immobile ligde 8 gole ulaştı. 13 resmi maçta 12 gol kaydeden İtalyan yıldız bir kez daha alkış topladı. Milot Rashica’nın yokluğunda bu kez sağ kanatta görev yapan Ernest Muçi, Rafa Silva’ya yaptığı asistle vitrine çıktı. Arnavut oyuncu performansıyla olumlu not aldı.

NDOUR VE EMİRHAN LYON MAÇINDA OYNAYACAK

Kartal’da Cher Ndour ve Emirhan Topçu da sınıfı geçti. Ndour orta sahada Gedson’la uyum yakalarken, Paulista’nın yokluğunda savunmada şans bulan Emirhan da teknik heyetten geçer not aldı. Ndour ve Emirhan’ın Lyon deplasmanında da ilk 11’de yer almaları bekleniyor.

ERSİN VE MERT GÜNOK YOK

Beşiktaş’ta kaleci Ersin Destanoğlu’nun sakatlığı sürerken kötü bir haber de tecrübeli file bekçisi Mert Günok’tan geldi. Siyah-beyazlı kulüp, Mert Günok’un sakatlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Konyaspor maçında sol omzunda yaşadığı travma sonrası durumu değerlendirilen oyuncumuz Mert Günok’un hastanede gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sol omuz üst kas grubunda tendon yaralanması saptanmıştır” denildi.

GÖKTUĞ BAYTEKİN FORMA GİYECEK

Mert Günok, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde oynayacağı Lyon maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli kalecinin ayrıca, Galatasaray derbisinde de oynama ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi. Ersin Destanoğlu’nun da sakat olması nedeniyle Lyon maçında siyah beyazlı takımın 19 yaşındaki genç kalecisi Göktuğ Baytekin’in oynaması bekleniyor. (Skorer)

Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi Lyon