UEFA'dan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a 'Hollanda' tuzağı! Evimizde bir tane maç yok

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Kurada Hollanda takımlarıyla eşleşen temsilcilerimizin Twente, AZ Alkmaar ve Ajax deplasmanlarına gidecek olması gözleri bir anda UEFA'ya çevirdi. İşte detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Grupların kaldırıldığı UEFA'nın yeni formatında 36 takım aynı ligde yer aldı ve her takımın rakipleri kura çekimiyle tek tek belirlendi.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE MİNİ TÜRKİYE-HOLLANDA GRUBU

Kural gereği bir takım, aynı ülkeden en fazla iki rakiple eşleşebilirken UEFA Avrupa Ligi'nde adeta mini Türkiye-Hollanda grubu oluşturuldu.

Fenerbahçe, AZ Alkmaar ve Twente ile; Galatasaray, Ajax ve AZ Alkmaar ile; Beşiktaş ise Ajax ve Twente ile rakip oldu.

UEFA'NIN HESAP HATASI MI?

Ancak rakiplerin belli olmasının ardından akıllarda bazı soru işaretleri oluştu. Eski sistemde takımlar birbirleriyle hem içerde hem deplasmanda birer maç oynarken, yeni sistemde daha fazla takımla tek maç oynanacak.

Bu durumda da çekilen kuraya göre temsilcilerimiz, Hollanda takımlarıyla 6 kez karşılaşacak ve bu maçların tamamı Hollanda'da oynanacak. Ajax, AZ Alkmaar ve Twente ise bir kez bile İstanbul deplasmanına gelmeyecek.

AJAX AZERBAYCAN'A GİDİYOR

Gerçekleştirilen kura çekiminde Hollanda ekibi Ajax ayrıca, bir diğer temsilcimiz olan Azerbaycan ekibi Karabağ ile de eşleşti. Üç büyüklerle tüm maçlarını içerde oynayacak olan Hollandalılar, yalnızca Karabağ maçını Azerbaycan deplasmanında oynayacak.

TEMSİLCİLERİMİZİN RAKİPLERİ

BEŞİKTAŞ: E. Frankfurt, Ajax (D), Maccabi, Lyon (D), Malmö, Bodo/Glimt (D), Athletic Bilbao, Twente (D)

FENERBAHÇE: Slavia Prag (D), Manchester United, Lyon, AZ (D), Union, Midtjylland (D), Athletic Bilbao, Twente (D)

GALATASARAY: Tottenham, Ajax (D), PAOK, AZ Alkmaar (D), Malmö (D), Dinamo Kiev, Elfsborg, RFS (D)

Fenerbahçe