U16 Kız Millî Takımımız, UEFA WU16 Dostluk Turnuvası'na Katıldı

Dünyanın farklı ülkelerinin genç oyuncularını, dostluk turnuvalarında bir araya getirmek ve bu oyunculara farklı deneyim kazandırmak isteyen UEFA, 8 takımla Türkiye'de.

UEFA'nın dünyanın dört bir yanından genç futbolcuları bir araya getiren dostluk turnuvasında 8 takım, bu hafta Türkiye'de karşılaşıyor.

UEFA'nın açıklaması:

"UEFA Dostluk Turnuvalarımız, dünyanın her yerinden elit genç oyuncuları saha içinde ve saha dışında rekabet etmek ve birbirlerinin kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araya getiriyor! Bu hafta sıra 16 Yaş Altı kızlardan oluşan sekiz takımla Türkiye'de."

Turnuvada yer alan 8 takım: Türkiye, Botsvana, Çin, Paraguay, Uganda, ABD, Vietnam, Galler.

Dün oynanan açılış maçında U16 Kız Millî Takımımız, Amerika Birleşik Devletleri'ne 2-0 mağlup oldu.

Turnuvanın adına yakışan görüntüler sahnelendi

Beş farklı konfederasyondan (UEFA, AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL) 8 millî takımı buluşturan organizasyonda ilk maçlar tamamlanırken, müsabakalar boyunca dostluk turnuvasının adına yakışır görüntüler sergilendi. Fair-play içinde centilmenlik içinde geçen maçlar oynandı. Dünyanın her yerinden elit oyuncuların saha içinde ve dışında rekabet etmelerini sağlayan UEFA, bu turnuvalarla futbolcuların birbirleri ile iletişim kurup yeni deneyimler kazanmasını da amaçlıyor.

18 Nisan'da sona erecek

11 Nisan'da başlayan ve 18 Nisan'a kadar sürecek UEFA WU16 Dostluk Turnuvası'nda Türkiye'nin yanı sıra iki grupta Botswana, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Çin, Paraguay, Uganda ve Galler U16 Kız Millî Takımları mücadele veriyor. 9 Nisan 2024 tarihinden bu yana Riva'da kampta bulunan konuk millî takımlar, 19 Nisan'da Türkiye'den ayrılacak.

Futbol Spor Haberleri A Milli Takım Milli Takım