Trabzonspor'da Şenol Güneş rekor maçına çıkacak ama...

Süper Lig'in 9. haftasında Başakşehir'le karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor'da tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş 1000. maçına çıkacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir karşısında antrenörlük kariyerindeki 1000’inci maçına çıkacak.

ŞENOL GÜNEŞ 1000. MAÇINA ÇIKARAK TARİHE GEÇECEK

Bordo-mavili ekibin tecrübeli çalıştırıcısı, bugüne kadarki 999 karşılaşmada 519 galibiyet, 245 beraberlik, 235 mağlubiyet aldı. 72 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Türkiye’de 1000 maça ulaşan ilk teknik direktör olarak tarihe geçecek.

BANZA EĞER GOL ATARSA VİSCA'YI GERİDE BIRAKACAK

Öte yandan bordo-mavili takımın bugün Başakşehir karşısındaki en önemli hücum silahı yine Simon Banza olacak. Geride kalan 7 haftalık periyotta Trabzonspor’un attığı 7 golün 3’ünde imzası olan Simon Banza, milli arayı da iyi geçirdi. Ülkesi Demokratik Kongo’nun maçlarında forma giyen Banza, performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son taktik idmanda attığı gollerle öne çıkan deneyimli forvet, hazır bir görüntü sergiledi. Banza, Başakşehir karşılaşmasında gol atması halinde, Edin Visca’dan (Ocak-Şubat 2022) bu yana üst üste dört maçta gol atan ilk Trabzonsporlu oyuncu olacak.

6 FUTBOLCUNUN DURUMU BELİRSİZ

Bordo-mavili takımda Serkan Asan sakatlığı nedeniyle bugün oynayamayacak. Bireysel çalışmalara başlayan Savic, Nwakaeme ve Batagov’un ise riske edilmeyeceği bildirildi. Teknik Direktör Şenol Güneş takımla çalışmalara başlayan Ozan Tufan, Enis Destan ve Cihan Çanak ile ilgili kararını maç saatinde verecek.

Üç futbolcunun da hazır olduğu ve oynamak istediği öğrenildi. Tamamen iyileşen Denswil, Umut Bozok ile Hüseyin Türkmen ise kadroda yer alacak.

Trabzonspor Başakşehir Süper Lig