Trabzonspor'da en büyük gündem Onuachu: Nwakaeme'den açıklama

Trabzonspor'da gelecek sezonun transfer çalışmalarında belirleyici adam Paul Onuachu. Bordo-mavili ekipte başkan Ertuğrul Doğan'ın tüm dikkatini verdiği Nijeryalı golcüde artık sona geliniyor...

Yaz kampına 6 transfer ile girerek dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor, stoper, orta saha ve forvet için de girişimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Ancak büyük odak forvette. Bu bölge için de bir numaralı hedef Paul Onuachu. Geçen sezonun 5. haftasında ilk kez bordo-mavili formayı giyen 2.01 boyundaki golcü, Afrika Kupası ve sakatlıklar nedeniyle ligde 21, toplamda da 25 maçta sahaya çıkabildi. Ancak bu periyotta 17 gol ve 4 asistle kendini gösterdi.

Bordo-mavililer de geçen sezon 1.5 milyon euroya kiraladığı 30 yaşındaki yıldız için yeniden Southampton'ın kapısını çalmıştı. İlk başta kiralama teklifi yapan Karadeniz ekibi, kulübünün yalnızca satış istemesi nedeniyle beklemeye geçmişti. Ancak Onuachu'nun İngiliz ekibine baskısı sonuç verdi.

ZORUNLU SATIN ALMA VE PAY

Onuachu'nun tavrı nedeniyle Soton, bonservis ücretini 15 milyon euro seviyelerinden 10 milyon euro civarına çekmek zorunda kaldı. Karadeniz devinin zorunlu satın alma şartıyla, kiralama bedeli ve bonservisle totalde 7 milyon euro ve sonraki satıştan pay önerdiği iddia ediliyor.

Diğer taraftan Göztepe'ye de bu süreçte birkaç oyuncu verilebilir.

Kulüplerin anlaşmasını bekleyen Onuachu ise bordo-mavili kulübün şortuyla çalışmalarına devam ediyor. Yakın bir zamanda Southampton'ın bu transfere 'Evet' demesi bekleniyor.

MAAŞTA DA MUTABAKAT SAĞLANDI

Trabzonspor'un elini güçlendiren nokta ise Onuachu'nun kalmak istemesi. Bu talebini Southampton'a da ileten Nijeryalı ile diğer yandan temaslar sürüyor. Bu sezon 1 milyon 750 bin euro maaş alan 30 yaşındaki yıldıza 2.5 milyon euro önerildiği ve bu teklife sıcak baktığı da gelen bilgiler arasında

NWAKAEME'DEN AÇIKLAMA

Trabzonspor'un Nijeryalı yıldızı Nwakaeme, Macaristan kampında Paul Onuachu ile ilgili konuştu: "Onuachu harika bir golcü, çok iyi goller attı. Trabzonspor'u ne kadar sevdiğini anlattı. Kendisiyle görüştüğümde, 'Futbol oynamak istiyorsan Trabzon en iyi yer' dedim. Kendisi de geri dönmek istediğini, buraya gelmek istediğini söyledi." dedi.

.

Trabzonspor Transfer Haberleri Transfer Paul Onuachu