Bankalar Birliği ne demek? Kulüpler neden Bankalar Birliği'nden çıkmaya çalışıyor?

Herkesin merak ettiği Bankalar Birliği ne demek? Kulüpler neden Bankalar Birliği'nden kurtulmaya çalışıyor?

Bankalar Birliği, haksız rekabetin önlenmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir kuruluştur.

4 büyük kulüp olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Bankalar Birliği'ne en çok ihtiyacı olduğu ve en çok borç aldığı dönem pandemi dönemiydi.

Kulüpler seyirci gelirlerinden mahrum kalmıştı ve yayın gelirleri azalmıştı. Kulüplerin bu şartlar altında sıkıntı yaşamamak için borçlanması mecburiydi.

Ancak daha sonra hem kur oranlarının artması hem de geciken borçların faiz nedeniyle katlanmasıyla kulüpler ağır yükümlülükler altına girmeye başladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 2020 yılında yaptığı bir açıklamada "Gelirimizin %80'i bize gelmeden bankalara gidiyor" demesi, durumun kulüpler için ne kadar vahim olduğunu ortaya çıkardı.

Bankalar Birliği borçlarının ödenmesi, kulüpler için hayati bir öneme sahip. Tasarruf kapsamında bunu ilk yapabilen ve Bankalar Birliği'nden çıkmayı başaran ilk kulüp ise Trabzonspor oldu.

Son olarak 2.7 milyar TL ödeme yapan Trabzonspor'un hiçbir faiz borcu kalmadı. Geriye kalan üç büyük spor kulübünün de mali anlamda en büyük hedefi, en kısa sürede Bankalar Birliği'nden çıkmak.

Çünkü yapılandırılan borçlar ödenmedikçe artmaya devam edecek. Borçlar ödenmediği takdirde ise kulüplerin gelirlerine el koyulabilir. Daha fazla içerik ve bilgi için Kontrasporweb'i takip etmeyi unutmayın.

Son Dakika Spor Haberleri TFF Galatasaray Trabzonspor Fenerbahçe Beşiktaş
Jose Mourinho'nun unutulmaz vukuatları! Jose Mourinho
Serhat Akın saldırısının şüphelileri adliyeye sevk edildi Fenerbahçe
Mourinho: Alex inşallah bir gün Fenerbahçe'nin teknik direktörü olur Fenerbahçe
Fenerbahçelilerden Serhat Akın'a destek Futbol
Fenerbahçe'de orta saha kararı! Futbol
Sergen Yalçın'a sürpriz talip Futbol