Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Icardi düellosu: Karşılıklı açıklamalar!

Mauro Icardi, Ankaragücü maçında yaptığı hareket nedeniyle önce PFDK'ya sevk edilmiş; dün ise 1 maç men ve para cezası ile cezalandırılmıştı. Galatasaray'ın itirazı Tahkim Kurulu'nda değerlendirilmiş; ancak kararda bir değişiklik olmamıştı. İşte, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılıklı açıklamaları!

Galatasaray, MKE Ankaragücü ile 18 Şubat 2023 tarihinde deplasmanda karşılaştı. Sarı-kırmızılılar maçı 3-0 kazanırken Mauro Icardi'nin maç içerisinde yaptığı bir hareket maçın önüne geçti.

20 Şubat tarihinde, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak Icardi'nin yaptığı iddia edilen hareket nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesini istedi.

Ankaragücü Kulübü de Galatasaray karşılaşmasında Mauro Icardi'nin tribünlere yönelik yaptığı hareket nedeniyle TFF’ye ve gerekli kurullarına başvuru yapacaklarını açıkladı.

23 ŞUBAT'TA PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Mauro Icardi, 23 Şubat 2023 Cumartesi günü, PFDK'ya sevk edildi.

PFDK, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca Arjantinli golcüyü tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk ettiğini duyurdu.

24 ŞUBAT'TA GALATASARAY TFF'Yİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Icardi'nin PFDK'ya sevk edilmesinin ertesi günü olan 24 Şubat'ta Galatasaray bir açıklama yaparak tüm kurulları ile TFF'yi istifaya davet etti.

26 ŞUBAT'TA ICARDI'NIN CEZASI BELLİ OLDU

PFDK, Icardi ile ilgili kararı 26 Şubat tarihinde kamuoyuna duyurdu. Verilen kararda, Icardi'nin bir resmi müsabakadan men edildiği ve 19.500 TL para cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Galatasaray cephesi cezaya itiraz ederken Tahkim Kurulu'na başvuru yaptı.

TAHKİM ICARDI'NIN CEZASINI ONADI

Dün, akşam saatlerine doğru Tahkim Kurulu tarafından yapılan itirazın incelendiği belirtilirken Icardi'ye verilen cezanın onandığı açıklandı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe, Icardi'ye verilen cezanın ardından bir açıklama yayınladı.

Fenerbahçe, Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki imzasıyla yaptığı açıklamada, "Rakip tribünlere yapılan UTANMAZ harekete verilen bir (1) maçlık cezanın hikayesi, fotoğraftaki hayranlıkta gizli. Şampiyonluk yarışını etkileyebilecek kural tanımayan bu hukuksuzluk, bir takım lehine bu kadar açık ve net bir kayırma daha önce görülmemiştir. Bugün, sözün bittiği yerdeyiz!" ifadelerini kullandı.

ICARDI'DEN FENERBAHÇE'YE YANIT

Icardi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Fenerbahçe'ye yanıt verdi.

Sarı lacivertlilerin paylaştığı fotoğrafın tamamını paylaşan Icardi, "Şampiyonluk için 10 yıldır bekliyorsunuz. İşte şampiyonluk fotoğrafı" ifadelerini yazdı.

GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE VE TFF'YE: "ŞAMPİYONLUĞUMUZLA YENECEĞİZ"

Galatasaray, akşam saatlerinde Icardi'nin cezası onandıktan sonra X hesabından Fenerbahçe ve TFF'yi etiketleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Karanlığınızı aydınlıkla, yalanlarınızı doğrulukla, iftiralarınızı gerçeklerle, başarısızlıklarınızı Şampiyonluğumuzla yeneceğiz!"

FENERBAHÇE'DEN GALATASARAY GALİBİYETİNE GÖNDERME

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ın dün Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından da bir açıklama yayımladı. Sarı-lacivertliler, Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin'in; "Öznesi, odağı ve kazananı belli bir düzen. Tarih boyunca unutulmayacak bir adaletsizlik ve emek hırsızlığı. Tarihe geçecek bir tiyatro. Tarih, bugün bir kez daha utanmadan utanmazlıktan bahsedenlerin rezilliğini yazdı… Futbolun ölümüne izin verenlere, çanak tutanlara, parçası olanlara yazıklar olsun!" sözlerine, resmi X hesabında yer verdi.

DURSUN ÖZBEK'TEN ICARDI YORUMU

Mauro Icardi'ye dün maçtan önce verilen cezanın onanmasıyla ilgili de açıklama yapan Özbek, "Mauro Icardi taktik çalışma yaptı. Takım buna göre hazırlandı. otobüste Icardi'nin ceza aldığını öğreniyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Değerli basın mensubu, böyle bir şey olabilir mi? Size de soruyorum. Icardi'nin ne yaptığından ziyade, tartışılması gereken bu kadar kısa sürede ceza verilir mi? Sen tedbirsiz sevk etmişsin! Icardi öyle mi yaptı, böyle mi yaptı, montaj mı? Bunları tartışarak ana konudan uzaklaştık. Icardi'ye verilen ceza haksız. Yakın tarihte para cezaları verildi, burada Icardi'ye ceza verildi. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz derken, bahsettiğimiz şey bu." dedi.

Mauro Icardi Fenerbahçe Galatasaray Son Dakika