SON DAKİKA: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten TFF'ye ağır eleştiriler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması imza töreninde gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Icardi'ye verilen cezayı haksız bulduklarını söyleyen Başkan Özbek, TFF'ye yönelik de ağır eleştirilerde bulundu. İşte son dakika açıklamalarının detayları...

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması imza töreninde Icardi'ye verilen cezadan TFF'ye, yayın ihalesinden son günlerdeki spor gündeminde yer alan olaylara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"50 MİLYON EURO HEDEFİMİZİ GEÇTİK"

Konuşmasına sponsorluk gelirleriyle başlayan Dursun Özbek, "Şampiyonlukla beraber ve çalışmalarımızla bugüne kadar Galatasaray tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştık. 50 milyon euro hedefimizi geçtik." dedi.

TFF'YE YÖNELİK AĞIR ELEŞTİRİLER

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yönelik eleştirilerini sıralayan Özbek, "Yeni seçilmiş bir TFF'nin desteklenmesini söyledim. Onların arkasında duruk ama son zamanlardaki hızlı gelişmeler, olaylar öyle bir seviyeye geldi ki, bu TFF'nin bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Avrupa'da ve Dünya'da hedeflerimiz var. Galatasaray'ın rakip kulüplerin ve Türk futbolunun hedefleri var. TFF, bizi bu hedeflere götüremez. O yüzden yapılması gereken taze kuvvet, yenilenme, yeniden yapılanma... Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek yönetim gelmesi. Bunun da arkasındayız." sözlerini kullandı.

"YAYIN İHALESİNDE RAKAMLAR DÜŞÜK"

Pazarlıkları devam eden yayın ihalesine değinen Başkan Dursun Özbek, "Naklen yayın gelirleri çok alt seviyede kaldı. 500 milyon dolardan, 80 milyon dolar seviyesine indi. Bundan herkes şikayetçi. Yeni bir yayın ihalesine giriyoruz. Orada da rakamlar çok yüksek değil." dedi.

"VAR SİSTEMİNİN UYGULANMASINDA YANLIŞLAR VAR"

VAR Sistemi'nde yanlışlar olduğunu belirten Özbek, sözlerine şöyle devam etti:

"VAR uygulamalarında, VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını söylemiyorum. Diğer kulüplerin maçlarında da büyük hatalar var. Kişisel bazı davranış biçimleri çerçevesinde, VAR'ın faydası ortadan kalkıyor. Artık yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Bu spekülasyonlar, tartışmalar öyle bir seviyeye geldi ki, hiçbir kulüp mutlu değil. Bu tartışmaların büyük boyuta gelmesini engellemek lazım. Bunun için yenilenmeye ihtiyaç var."

"BEŞİNCİ YILDIZI TAKMAK İSTİYORUZ"

Sezon sonu şampiyonluğa kilitlendiklerini belirten Özbek, "Şampiyon olmak istiyoruz. Beşinci yıldızı takmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

GALATASARAY'DA SEÇİM KONUSU

Galatasaray'da gerçekleşmesi planlanan seçimlere değinen Özbek, "Önümüzdeki aylarda seçim polemiği gündemi etkilememeli. Bunu kaçamak bir cevap olarak değerlendirmeyin. Biz mermer kadar bir arada sağlam olarak bu sezonu götürmek durumundayız." sözlerini kullandı.

"ÇANAKKALE'DEKİ GİBİ MÜCADELE EDİYORUZ"

Galatasaray'ın birçok cephede bir koalisyona karşı savaştığını söyleyen Başkan Özbek, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Galatasaray birçok cephede savaşıyor. Bir koalisyona karşı savaşıyor ve yarışmayı sürdürüyor. Bunu herkes biliyor. İsim açıklamaya gerek yok. Camiamın ve bütün Galatasaraylıların bunu görmesini istiyorum. Aynı ağabeylerimizin Çanakkale'de şehit düştüğü gibi... Galatasaray Yönetimi, koalisyonla mücadele ediyor."

ICARDI'YE VERİLEN CEZA

Mauro Icardi'ye dün maçtan önce verilen cezanın onanmasıyla ilgili de açıklama yapan Özbek, "Mauro Icardi taktik çalışma yaptı. Takım buna göre hazırlandı. otobüste Icardi'nin ceza aldığını öğreniyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Değerli basın mensubu, böyle bir şey olabilir mi? Size de soruyorum. Icardi'nin ne yaptığından ziyade, tartışılması gereken bu kadar kısa sürede ceza verilir mi? Sen tedbirsiz sevk etmişsin! Icardi öyle mi yaptı, böyle mi yaptı, montaj mı? Bunları tartışarak ana konudan uzaklaştık. Icardi'ye verilen ceza haksız. Yakın tarihte para cezaları verildi, burada Icardi'ye ceza verildi. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz derken, bahsettiğimiz şey bu." dedi.

"HERKES İTİDALLİ OLSUN"

Galatasaray taraftarlarına itidal çağrısında bulunan Özbek, düşman edici dilden kaçınmaları gerektiğini belirtirken gerçek dışı söylemlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

"RAKİP TAKIM BAŞKANI PROJE"

Hacivat ile Karagöz gibi bir oyun sergilendiğini söyleyen Dursun Özbek, sözlerinin devamında şu sözleri kullandı:

"Hacivat ile Karagöz gibi oyun sergileniyor. Perdeye her gün birisi çıkıyor, gerçek dışı konularla ilgili Galatasaray'a bir şey söylüyorlar, söylüyorlar ve aşağıya iniyorlar. Biz de benzer şeyleri söyleriz. Ancak tuzağa düşmemek lazım. Rakip takımın söylemleri, başkanları proje... Bu sözlerimi sürdürüyorum. Cinayet mahalline önce katil gelir. Google'a girin, bu sözlerime bakın. Google'da ananası, teşvik, şike, halı sahada dostluk maçları yazın, bakın karşınıza ne çıkıyor! Bunlar yokmuş gibi, sanki ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Karagöz ile Hacivat gibi bir şeyler söylüyor. Onlara bir ağabey tavsiyesi, boşuna uğraşmayın, içinde bulunduğunuz ateş üfleyerek sönmez. Bunu kafanıza yazın."

Galatasaray Son Dakika Dursun Özbek TFF Futbol Spor Haberleri