Sercan Hamzaoğlu ve Fatih Demirkol, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananları değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan dev maçın ardından saha karıştı. Taraftarlar sahaya girdi, futbolculara saldırdı. Haber Global ekranlarında yaşanan olaylar değerlendirildi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcular galibiyet sevinci yaşarken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girdi ve futbolculara saldırdı.

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu ve Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, yaşanan olayları değerlendirdi.

Trabzon'da oynanan maçlarda birçok olay yaşandığını belirten Sercan Hamzaoğlu, "Bugünkü olaylarda elinde bıçakla sahada gezen biri görüntülerde var. Daha büyük bir olay yaşanabilirdi bugün." dedi.

"ARTIK BİRİLERİ DUR DEMELİ"

"Fenerbahçe her defasında Trabzon'da bunu yaşamak zorunda değil. Artık birilerinin buna dur demesi lazım. Bu maçtan sonra 5 sene Trabzon'da oynanan Fenerbahçe maçlarına taraftarın alınmaması lazım."

Sercan Hamzaoğlu, Fenerbahçe ve Galatasaray başkanlarının daha yapıcı olmaları gerektiğini ifade etti.

"Artık kulüp başkanları daha sağduyulu olmalı. 7 Nisan'da Süper Kupa maçı var. Herkes çok gergin. Orada da olay çıkmasından korkuyorum. İki kulübün başkanı ne olursa olsun bir araya gelmeli."

"Yeni sezonda TFF ve takımlar toplanıp bu sorunu kökten çözmeli. Artık bu olayların bitmesi lazım."

Fatih Demirkol, "Daha önce Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlandı. Failleri hala bulunamadı. Trabzonspor'la oynanan daha önceki maçlarda da birçok olay yaşandı. Zırhlı araçlarla stadyumdan çıkıldı, kale direkleri söküldü... Her olaydan sonra failler bulunamadı. Bu zamana kadar failler cezasız kaldığı için isteyen istediğini yapabilir oldu." diye konuştu.

"BUNU YAPANLAR TRABZONSPOR TARAFTARI DEĞİL"

Maçın tatil olması için birçok olay yaşandığını fakat hakemin maçı devam ettirdiğini söyleyen Fatih Demirkol, "Maç bitiminde sahaya atlayanların da Trabzonspor taraftarı olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"JOSEF DE SOUZA CEZA ALMIŞTI"

Fatih Demirkol, taraftara müdahalede bulunan futbolcuların ceza alabileceğini belirtti.

"Normal şartlarda taraftara müdahale eden futbolcular da ceza alır. Josef de Souza örneği var. Aslında sahaya girenlere taraftar demek istemiyorum, taraftar bu değil. Bunlar ruh hastası. Ankaragücü maçında sahaya atlayan da taraftar değil. Kendilerini taraftar olarak tanımlıyorlar ama değiller."

"Türk futbolu çok kötü bir yere gidiyor. Kimse açıklamalarına dikkat etmiyor. Sanki iki kişi karşılıklı tartışıyormuş gibi ama arkanızda milyonlar var. İnsanlar geriliyor. Herkes daha dikkatli davranmalı."

Futbol Spor Haberleri Süper Lig Fenerbahçe Trabzonspor