Rigas Skola - Galatasaray maçının hakemi Filip Glova kimdir?

flip glova kim?

Temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında karşılaşacağı Rigas Skola maçına Slovak hakem Filip Glova atandı. Glova'nın yardımcılıklarını Daniel Polacek ve Peter Bednar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Lukas Dzivjak olacak. Futbolseverler maçın hakeminin kim olduğunu merak ediyor. Özellikle daha önce "Galatasaray veya bir Türk takımının maçını yönetti mi?" sorgusu yapılıyor. Peki, Rigas Skola (RFS) - Galatasaray maçının hakemi Filip Glova kimdir?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta Rigas Skola (RFS) ile karşılaşacak. Daugavas Stadyumu'nda oynanacak müsabaka heyecanla bekleniyor. Futbolseverler Victor Osimhen, Icardi, Gabiel Sara, Davinson Sanchez gibi yıldızların maçta yer alıp almayacağını merak ederken, maçı yönetecek olan hakem de merak konusu oldu. Rigas Skola - Galatasaray maçında Slovak Hakem Filip Glova görev yapacak. Peki, Filip Glova kimdir? Kaç yaşında? Daha önce Galatasaray maçı yönetti mi? Daha önce Türk takımı maçı yönetti mi? İşte merak edilenler...

RİGAS SKOLA - GALATASARAY MAÇININ HAKEMİ KİM?

Galatasaray'ın Letonya deplasmanında karşılaşacağı Rigas Skola (RFS) karşılaşmasında Slovak hakem Filip Glova görev alacak. Slovak hakem Glova'nın yardımcılıklarını Daniel Polacek ve Peter Bednar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Lukas Dzivjak olacak. Mücadelenin VAR odasında ise Michal Ocenas ve Martin Dohal oturacak.

FILIP GLOVA KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? DAHA ÖNCE TÜRK TAKIMI MAÇI YÖNETTİ Mİ?

15 Şubat 1988 yılında dünyaya gelen Filip Glova, Slovakya vatandaşıdır. 2016 yılından bu yana FIFA kokartlı hakemlik yapmaktadır. Hakemlik kariyerine 2012 yılında başlayan Glova, Rigas Skola - Galatasaray maçını yönetecek. Filip Glova bu sezon 6 maçta düdük çalmıştır ve 29 kez sarı kart göstermiştir. Bu sezon henüz kırmızı kartına başvurmayan Glova, kariyeri boyunca 247 maçta görev almıştır. 929 sarı kart gösteren Glova, 16 kez 2. sarıdan kırmızı karta başvururken, 18 kez direkt kırmızı kart çalmıştır. Glova tüm kariyerinde 62 kez penaltı noktasını göstermiştir. Filip Glova daha önce Yeni Malatyaspor'un Olimpija Ljubljana'yı 1-0 mağlup ettiği maçta görev yapmıştır. O maçta Yeni Malatyaspor 6 sarı kart görmüş, Olimpija Ljubljana ise 5 sarı kart ve görmüştür. Müsabakada Olimpija Ljubljanalı bir isim ikinci sarı karttan kırmzı kart ile oyundan atılmıştır.

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi