Rafa Silva transferinde Galatasaray'a dev rakipler!

Galatasaray'a gelecek sezon için en önemli transfer hedeflerinden biri olan Rafa Silva'dan kötü haber geldi. Portekizli futbolcuya Avrupa'nın dev kulüplerinin de talip olduğu öğrenildi.

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de ikinci şampiyonluğuna ulaşmak isteyen Galatasaray'da gelecek sezonki transfer çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki sezonda da güçlü bir kadro kurmak isteyen sarı-kırmızılılar, Portekiz ekibi Benfica'da oynayan Rafa Silva'yı gündemine aldı.

Galatasaray'ın transfer listesindeki Portekizli yıldız futbolcu, Benfica'da oynadığı futbolla göz doldurmaya devam ediyor. Ancak Aslan'a 30 yaşındaki yıldızın transferinde güçlü rakipler çıkmış durumda. Forvet arkası, sağ kanat ve sol kanatta oynayabilen Rafa Silva, Avrupa'nın önemli kulüplerinin radarına girdi.

Takvim'in haberine göre, Almanya'dan Bayer Leverkusen, İtalya'dan Milan ile Inter'in yanı sıra İspanya'dan Atletico Madrid ve İngiltere'den de Wolverhampton'un talip olduğu belirtildi. Galatasaray, hem uluslararası alandaki prestijini pekiştirecek hem hücum hattını güçlendirecek Silva'nın transferinde elini çabuk tutmak istiyor.

Rafa Silva Benfica'ya 2016 yazında katılmıştı. Dries Mertens'in sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılma ihtimaline karşılık gündeme alınan Rafa Silva, bu sezon Benfica formasıyla tüm kulvarlarda 18 gol atarken, 14 de asist kaydetti. 32 gole katkı sunan yıldız isim, ligde ise 12 gol, 11 asistle oynuyor.

Portekiz ekibi Benfica'nın en önemli isimlerinden biri olan Rafa Silva'ya 18 milyon Euro güncel değer biçiliyor. Yıldız isim, 2019 yılında 30 milyon Euro ile en yüksek piyasa değerine ulaşmıştı. Portekizli oyuncu, A Milli Takım seviyesinde de 25 maça çıktı ancak skora katkı sağlayamadı.

Rafa Silva kariyerinde Benfica'nın yanı sıra Feirense, Braga, Alverca ve Povense Formaco formaları giydi. 1993 doğumlu oyuncunun Benfica ile olan sözleşmesi Haziran 2024'e kadar devam ediyor.

Futbol Süper Lig Galatasaray Transfer