Rafa Silva: Derdim Beşiktaş'ın başarılı olması

This browser does not support the video element.

Yeni sezon çalışmalarını Slovenya'nın Maribor kentinde sürdüren Beşiktaş'ta yeni transferlerden Rafa Silva basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Portekizli futbolcu, gelen sorulara dobra cevaplar verdi.

Beşiktaş'ın Slovenya kampı devam ediyor. Siyah-beyazlıların yeni transferi Rafa Silva, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'a transferiyle ve ilk izlenimleri sorulan Portekizli futbolcu, "Beşiktaş gibi büyük bir takımda olduğum için çok mutluyum. Adaptasyonum aslında çok çabuk oldu. Çünkü herkes beni çok iyi karşıladı. O yüzden gayet memnunum." dedi.

Beşiktaş ile Benfica'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki 3-0'dan 3-3'e gelen maç hakkında gelen soruyu yanıtlayan Silva, "Çok inanılmaz bir maçtı Şampiyonlar Ligi'nde 3-0'dan 3-3'e dönen bir maçı görmek, belki de nadir bir olaydır. O yüzden unutulmaz bir maçtı. Tabii ki kendi adıma kötüydü Benfica'nın oyuncusuydum ama unutamayacağım harika bir atmosfer vardı." ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ BİLDİĞİM BİR TAKIMDI"

Transfer sürecinde Beşiktaş'a gelme kararını nasıl verdiği sorulan 31 yaşındaki isim, "Aslında hızlı ve kolay oldu. İki taraf için de makul ve başarılı bir operasyon oldu. Kariyerime zaten Avrupa'da devam etmek gibi bir düşüncem vardı. Beşiktaş zaten bildiğim bir takımdı. Benim düşüncemdeki her şeyi karşılayan bir takımdı. O yüzden buraya geldim" şeklinde konuştu.

"ETKİ BIRAKMAK İÇİN SAVAŞACAĞIM"

Transferinde Quaresma ile konup konuşmadığıyla alakalı gelen soruyu yanıtlayan Silva, "Quaresma ile konuşmadım ama onu iyi tanıyorum. Harika bir oyuncuydu. Türkiye'de bir Portekizli futbolcunun bu şekilde başarı sağlaması benim için de gurur verici bir durum. Bu bana şunu da gösteriyor; yabancı futbolcuların bu şekilde efsane olabileceğini hatırlanacaklarını gösteriyor. Onunla farklı oyuncularız ama ben de onun gibi etki bırakmak için savaşacağım Beşiktaş'ta." dedi.

"DERDİM BEŞİKTAŞ'IN BAŞARILI OLMASI"

Portekiz dışında ilk kez forma giyecek olmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Portekizli futbolcu, "Aslında bu soruya cevap vermem çok kolay. Benim kişisel hedeflerim başarabileceğimden asla şüphem yok. Benim derdim, istediğim, amacım Beşiktaş'ın başarılı olması. Bireysel olarak değil kolektif olarak takım halinde başarılı olmak. Beşiktaş'ın kupa kazanması için elimden geleni yapacağım. Odak noktam takımla başarılı olmak. Sonra zaten bireysel başarılı geliyor." şeklinde konuştu.

Kendisini en rahat hangi mevkide rahat hissettiği sorulan Silva, "Kariyerimde üç farklı noktada oynadım ama herkesin bildiği gibi kendimi 10 numarada rahat hissediyorum ama önemi yok nerede faydalı olacaksam orada oynarım" dedi.

Giovanni van Bronckhorst ile konuşup konuşmadığı hakkında, "Tabii ki konuşuyoruz. Onunu fikirlilerini takıma aşılamak için uğraşıyoruz. Kimin hangi pozisyonda olacağından ziyade, hocamızın nasıl güçlü nasıl iyi oynayan bir takım hedefinde olduğuna dair, ona göre oynayacağız." ifadelerini kullandı.

Portekiz basınından gelen kültür adaptasyon sorusuna verdiği cevap; "Kolay olmadı tabii ki, ilk kez Portekiz dışına çıktım. Ama adaptasyonum kolay oldu. Benfica'yı asla unutmayacağım benim için çok önemli, kariyerimde önemli bir yere sahip olan sevgi duyduğum kulüp, o da hep hayatımda kalacak ama önemli olan şu an burada neler yapacağım." şeklinde konuştu.

EURO 2024'te Portekiz kadrosunda olmamasıyla ilgili, "2-3 yıldır olan bir süreç ama benim kararım, benimle alakalı bir durum. Avrupa Şampiyonası'nı fazla takip etmedim onun için fazla yorum yapamam." dedi.

"LİG REKABETÇİ ZOR AMA BEN DE ÖYLEYİM"

Süper Lig hakkında neler bildiğiyle alakalı, "Hem buradaki, hem daha önceden tanıdığım arkadaşlarımla konuştum. Çok rekabetçi ve zor bir lig olduğunu biliyorum. Ama ben de rekabetçiyim, zaten bahsettiğim gibi şu an takıma kolay adapte oluyorum. Lige de çok rahat adapte olacağımı biliyorum" ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşları ve genç isimlerle alakalı ilk izlenimleri sorulan Rafa Silva, "Samimi olmak gerekirse burada çok fazla kaliteli oyuncu var ama bunu görmem için idman performanslarını görmem yetmez. Hazırlık maçlarında lig maçlarında oynamamız lazım. Kalite var ama zamanla bu soruya daha rahat cevap verebilirim" dedi.

Son olarak taraftarlara mesajları sorulan Silva, "Tek şey söylemek istiyorum, onları ve Beşiktaş'ı mutlu etmek için çok çalışacağız" dedi."

Beşiktaş Transfer Haberleri Transfer