Pendikspor TFF'ye gidiyor: Mert Hakan Yandaş'ın PFDK'ya sevk edilmemesi şikayet edilecek

Trendyol Süper Lig'de 29. haftanın PFDK sevkleri açıklandı. Fenerbahçe-Pendikspor maçında hakemle diyaloğu gündem olan Mert Hakan Yandaş'ın sevk edilmemesi sonrası Pendikspor harekete geçti.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, sahasında Pendikspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 4-1 mağlup etti.

Maçın ilk yarısının bitiş düdüğüyle birlikte hakem Kadir Sağlam'ın yanına giden Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bir süre hakemle konuştu. Bu sırada kameralara Yandaş'ın "Hocam dikkatli ol. Dikkatli ol vallahi buradan çıkamazsın" sözleri yansıdı.

Akşam saatlerinde açıklanan PFDK sevk kararlarında Mert Hakan Yandaş'ın yer almaması üzerine Pendikspor TFF'ye gitme kararı aldı. İstanbul ekibi, Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın PFDK'ya sevki için yarın TFF'ye başvuracak.

Pendikspor'dan Mert Hakan Yandaş açıklaması geldi: Gerekli itirazlar yarın yapılacak

Pendikspor, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "TFF tarafından yapılan PFDK sevkleri açıklamasında, geçtiğimiz pazar günü oynanan Fenerbahçe-Siltaş Yapı Pendikspor müsabakasında yaptığı ahlak ve etik dışı, sportmenliğe aykırı hareketlere rağmen 'Mert Hakan Yandaş' isimli futbolcuya hiçbir şekilde yer verilmemiş. Anlaşılan o ki bu futbolcu; 90 dakika boyunca hakemi etkisi altına aldığı gibi maçın gözlemcilerini de etkilemeyi başarmış. Merak ettiğimiz tüm Türkiye'nin gördüğü maçın hakemine yapılan tehditler federasyon temsilcilerine de mi yapıldı? Hangi ayrıcalıklarla sahaya çıktığını bilmediğimiz bu futbolcu saha içinde ceza almadığı gibi sonrasında da aynı şekilde korunmaya devam edilmiş. Alınan bu karar maalesef bizi şaşırtmıyor! Ama yapılan bu haksızlık karşısında susmayacağımızı ve hakkımızı arayıp adaletin yerini bulması adına avukatlarımız aracılığıyla gerekli itirazların yarın sabah yapılacağını kamuoyuna duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Süper Lig Fenerbahçe Pendikspor