Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'u yakından tanıyalım

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finalde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti. Kendi liginde normal sezonu 57 puan ile üçüncü sırada tamamlayan Olympiakos, toplamda 110 milyon euroluk bir kadro değerine sahip. İşte, Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos hakkında merak edilenler.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Yunanistan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Son 16 Turu'nda Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'yi toplamda 3-1'lik skorla eleyen sarı-lacivertliler, Konferans Ligi'nde yarı finale çıkabilmek için Olympiakos ile mücadele edecek. Fenerbahçe'nin eşleşmesinin ardından Olympiakos ile ilgili detaylar da merak konusu oldu. Peki, Olympiakos'un kadro değeri ne kadar, teknik direktörü kim ve en tehlikeli oyuncuları kimler? Detaylar haberimizde yer alıyor.

YUNANİSTAN LİGİNDE DÖRDÜNCÜ

Olympiakos, Yunanistan Süper Lig'ini 57 puanla üçüncü sırada tamamladı. Play-Off'un oynandığı ligde, Olympiakos, ilk maçta Fatih Terim'in Panathinaikos'una 3-1 kaybetti. 15 Mart itibarı ile AEK 62 puanla zirvede yer alırken onu 60 puanla PAOK, 59 puanla Panathinaikos ve 57 puanla Olympiakos takip ediyor.

TOPLAM KADRO DEĞERİ 110 MİLYON EURO

Transfermarkt verilerine göre, Olympiakos'un toplam kadro değeri 110 milyon euro durumunda. Bu, Fenerbahçe'nin neredeyse yarısı durumunda. Fenerbahçe'nin toplam kadro değeri ise 201 milyon euro.

Mevcut kadro içerisinde takımın en değerli oyuncusu Wolverhampton Wanderers'tan kiralanan sağ kanat Daniel Podence olarak öne çıkıyor. Podence, 13 milyon euro değere sahip.

Porto'dan kiralanan oyuncular David Cormo ve Fran Navarro da takımın en değerli diğer oyuncuları durumunda. Cormo, 12 milyon euro; Navarro ise 10 milyon euro değere sahip.

EN ÇOK GOL ATAN OYUNCUSU EL KAABİ

Olympiakos kadrosuna bakıldığında, hücum hattında Faslı oyuncu Ayoub El Kaabi dikkat çekiyor. Ülkemizde Hatayspor forması da giyen El Kaabi, Pire ekibinin bu sezonki en golcü oyuncusu. Faslı yıldız, 36 karşılaşmada toplam 25 gol kaydetti.

Sezon başı kiralanan Daniel Podence, 35 maçta attığı 12 golle El Kaabi'yi takip ediyor.

TAKIM KAPTANI FORTOUNIS ASİSTLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Ofansif orta saha olarak görev yapan ve aynı zamanda takım kaptanı olan Konstantinos Fortounis, asistleriyle Olympiakos hücumunda çok önemli bir yere sahip. Yunan oyuncusu, 38 maçta forma giyerken 16 asist yaptı.

YUNAN KUPASI'NDA FATİH TERİM'E ELENDİLER

Olympiakos, Yunan Kupası olarak da adlandırılan Kypello Elladas'ın Son 16 Turu'nda Fatih Terimli Panathinaikos'a penaltılarla elenip kupaya erken veda ettiler.

AVRUPA LİGİ’NDEN ELENDİ

Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon A Grubu’nda mücadele etti. Grubunda; West Ham, Freiburg ve Backa Topola takımları ile mücadele eden Yunan ekibi, grubu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam etti.

KONFERANS LİGİ’NDE ELENMENİN UCUNDAN DÖNDÜ

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play- off turunda Ferencvaros ile eşleşen Olympiakos her iki maçı da 1-0 kazanarak, son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda ise İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile eşleşti. Kırmızı beyazlı takım, ilk maçta Maccabi’ye 4-1 mağlup oldu. İkinci maçta ise 6-1 kazanarak toplam skorda 7-5 üstünlükle adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

BU SEZON 3 HOCA DEĞİŞTİRDİ

Sezona Teknik Direktör Diego Martinez ile başlayan Olympiakos, sezon ortasında Carlos Carvalhal ile anlaştı. Carvalhal ile de beklenen performansı gösteremeyen Yunan ekibi, takımın başına yeniden José Luis Mendilibar’ı getirdi. Takımın teknik direktörlüğünü şu an İspanyol Hoca José Luis Mendilibar yapıyor.

Fenerbahçe Spor Haberleri Konferans Ligi