Nihat Kahveci: Mourinho Galatasaray için de motivasyon sebebi

Fenerbahçe'de Jose Mourinho dönemi resmen başladı. Portekizli teknik adam, düzenlenen törenle sözleşmeyi imzaladı. Nihat Kahveci, Serkan Korkmaz ve Nebil Evren, Fenerbahçe'de Mourinho dönemini ve 'Özel Biri'nin Türk futboluna etkilerini Kontraspor Youtube yayınında değerlendirdi.

Fenerbahçe'de Jose Mourinho dönemi resmen başladı. Dünyaca ünlü teknik direktör, düzenlenen törende binlerce taraftarın önünde sözleşmeyi imzaladı. Nihat Kahveci, Serkan Korkmaz ve Nebil Evren, Fenerbahçe'de Jose Mourinho dönemini ve 'Özel Biri'nin Türk futboluna etkilerini Kontraspor Youtube yayınında değerlendirdi.

İşte programdan satırbaşları:

NİHAT KAHVECİ: Mourinho, pastanın üzerindeki çilek gibi oldu. Mourinho'nun taktikleri, Fenerbahçe'nin oyunu değil; saha kenarındaki mimikleri, duruşu, tavrı, konuşmaları, rakiplerle ilgili açıklamaları...

İnanılmaz malzeme çıkacak. Mourinho üzerinden dünyaca ünlü yıldızlara ulaşılabilir. Mourinho'nun kadrosunda olup şampiyonluk kazanmak, oyunculara tanınırlık kazandırır. Mevcut kadrodaki oyuncuların da birçoğu kalmak ister.

Mourinho transferi, Ali Koç'u iki üç adım öne çıkardı. Daha önceden düşünülmüş bir proje olduğunu düşünüyorum ancak şampiyonluk son haftaya kaldığı için dillendirilmedi. Çünkü bir iki günde yapılacak bir iş değil bu.

İki sene üst üste şampiyon olmuş Okan Hocalı Galatasaray. Çok büyük bir başarı elde etti. Puan rekorları, takım rekorları, bireysel anlamda da rekorlar kırdı. Bazen ekstra motivasyon lazım olur bu takımlara. Mourinho Galatasaray için de ekstra motivasyon sebebidir.

SERKAN KORKMAZ: Mourinho'nun hala başarıya aç, hedefi yüksek takımların radarında olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'yi tercih etme sebebinde Jesus'un etkisi, Türk takımlarıyla eşleştiğinde gördüğü atmosferin etkisi var.

Bu sürecin hızlanmasında Aziz Yıldırım'ın büyük etkisi var. Şu anda Aziz Yıldırım'ın da en mutlu insanlardan biri olduğuna eminim.

NEBİL EVREN: Aziz Yıldırım Fenerbahçe adına mutlu olmuştur ama kendi adına ne kadar mutlu olmuştur emin değilim.

Benzema'nın oyun aklı, yaptıkları, son vuruşu Lukaku'nun üstünde. Lukaku elemelerde çok iyi performans sergiledi ama kaçırdığı bazı gollerden belgesel olur.

Bu kadar para harcanıp başarı gelmezse, işte o Fenerbahçe için bir felaket senaryosudur. Şu anda bir umut senaryosu var. Büyük bir coşku var, büyük bir arzu var. Geleceğe yönelik çok daha aydınlık bir bakış var ama hakikaten bu maliyetlere katlanıp, yapılacak transferleri de az çok tahmin ediyoruz, onlar da gelip başarı olmazsa o zaman çok ağır bir mali külfet de olabilir. İşte onun dengesini iyi kurmak lazım.

Futbol Fenerbahçe